Investitiile in energie regenerabila ar putea scadea in 2012, pentru prima data in ultimii 8 ani!

0
357
RWEA: Investitorii în energie eoliană sunt în alertă din cauza noilor taxe pe turbine şi cabluri electrice
Investitiile in energie regenerabila ar putea scadea in 2012, pentru prima data in ultimii 8 ani!

Investitiile in energie regenerabila au scazut in trimestrul trei al anului 2012 cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu 5% fata de trimestrul doi al acestui an. Conform statisticilor “Bloomberg New Energy Finance”, este posibil ca 2012 sa fie primul an in care investitiile in energie regenerabila scad, de cand Bloomberg a inceput monitorizarea acestui sector in 2004.
Micsorarea investitiilor din trimestrul trei a fost cauzata de incetinirea cresterii acestui sector in India si Statele Unite, dar si de o finantare mai redusa a segmentului de energie eoliana, scrie Bloomberg. Industria energiei regenerabile are de suferit pe fondul unui exces de productie, care a scazut pretul panourilor solare si al turbinelor eoliene, ceea ce inseamna ca dezvoltatorii platesc mai putin pentru fiecare megawatt suplimentar provenit din energia regenerabila.
Trimestrul trei anunta o schimbare a localizarii principalelor investitii in “energie curata”: “Piete consacrate, precum SUA, Europa si China, incep sa iasa din lumina reflectoarelor, pe cand pietele noi din America de Sud, Asia si Africa iau avant”, a afirmat Michael Liebreich, CEO New Energy Finance.
Cheltuielile SUA din acest domeniu au fost in trimestrul trei al acestui an de 7,3 miliarde dolari, in scadere cu 28% fata de trimestrul doi si cu 62% mai mici fata de aceeasi perioada a anului trecut. Si in India, investitiile trimestrului trei s-au redus cu 60% fata de perioada echivalenta a anului 2011. Brazilia arata insa o crestere de 94% fata de trimestrul doi, ajungand la 1,9 miliarde dolari investiti in ultimele trei luni.
In general, investitiile in energia solara au atins pragul de 33,8 miliarde dolari, mai mult decat dublu comparativ cu cele 15,5 miliarde dolari investite in energia eoliana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.