Green Planet Blues incepe in ceasul al unsprezecelea

green planetGreen Planet Blues aduce pentru prima oara intr-un cinematograf romanesc documentarul creat, produs si narat de idolul multor generatii, Leonardo DiCaprio, pasionantul Ceas al unsprezecelea, in regia Leilei Conners Petersen si Nadiei Conners. Filmul incearca sa provoace asumarea rolului de generatie-pivot catre un viitor comun mai bun atat pentru noi cat si pentru Planeta. El va fi difuzat in cadrul deschiderii oficiale a primei editii, pe 17 ianuarie, incepand cu ora 20.30.

Cei peste 50 de specialisti, activisti si politicieni intervievati, printre care fostul presedinte rus Mihail Gorbaciov, fizicianul Stephen Hawking si Wangari Maathai, laureata cu premiul Nobel  pentru proiectele ei de Dezvoltare Durabila, explica necesitatea unei schimbari urgente generate de conlucrarea dintre politic, economic si tehnologia existenta, in ideea reinventarii stilului nostru de viata.

Documentarul Saving Luna este cel care va inchide, in prezenta regizoarei canadiene Suzanne Chisholm, prima editie a Green Planet Blues, luni, 19 ianuarie 2009. Fiind unul dintre cele mai apreciate documentare eco ai ultimilor ani si detinator a peste 20 de premii internationale, povestea neobisnuitului pui de balena a primit o reactie deosebit de buna atat din partea publicului cat si din partea criticii: „este una dintre cele mai seducatoare povesti” afirma revista americana indieWIRE.

In aceeasi seara, inaintea proiectiei filmului de inchidere va avea loc premierea castigatorilor Green Teen Spirit iar reprezentantii liceenilor din Sinaia vor oferi, la randul lor un premiu simbolic unui film vazut in decursul celor 3 zile de maraton cinematografic la Green Planet Blues.

Informatii suplimentare despre GREEN PLANET BLUES  se gasesc pe site-ul oficial  www.greenplanetblues.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *