Greenpeace acuza gigantii din industria fashion de poluare

Greenpeace acuza gigantii din industria fashion de poluare

Greenpeace acuza mai multe companii mari din industria fashion, precum Nike, Adidas, Puma, Lacoste, GAP si H&M ca folosesc furnizori a caror activitate polueaza grav mediul in China.

Raportul intitulat “Dirty Laundry” publicat de Greenpeace arata ca o lista lunga de firme active in domeniul fashion au legaturi comerciale cu furnizori din China.

Activitatea acestor furnizori in industria textila duce la deversarea unor susbtante chimice in raurile Yangtze si Pearl, cu impact asupra functionarii sistemului imunitar la oameni si asupra functionarii hormonilor.

Greenpeace avertizeaza ca experiente similare au avut loc in Elvetia, Statele Unite si Olanda, unde apele sunt inca poluate dupa anumite incidente si ca exista alternative ecologice pentru substantele folosite in China.

Organizatia face un apel la companiile care au aparut in raport, pentru a-si schimba politica in ceea ce priveste mediul.

CEO-ul Lacoste a raspuns solicitarilor Greenpeace, sustinand ca a cerut clarificari de la grupul chinez, cu privire la acuzatiile de poluare a mediului.

Vicepresedintele GAP a anuntat ca a incheiat contractul cu Well Dyeing Factory Limited, unul dintre furnizorii aflati in raport si asigura la randul sau ca isi alege cu grija furnizorii.

China a fost principalul exportator de produse textile inca din 1995, arata Greenpeace, iar concentratia de substante toxice creste constant.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,345FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente