Greenpeace se catara pe Ministerul Economiei: Stop CO2!

Greenpeace se catara pe Ministerul Economiei: Stop CO2!

Doisprezece activisti Greenpeace au escaladat miercuri fatada cladirii Ministerul Economiei unde au desfasurat un banner urias: Stop CO2! Greenpeace cere modificarea strategiei energetice a Romaniei – fara noi termocentrale pe carbune! – pentru a opri schimbarile climatice.
Greenpeace, protest in biroul lui Laszlo Borbely: ecologisti legati cu lanturi de caloriferGreenpeace: Apple este cea mai murdara companie de IT din lume

“Actuala strategie energetica, precum si varianta ei aflata in proces de consultare publica la Ministerul Economiei, promoveaza folosirea carbunelui si construirea de noi termocentrale pe carbune, tehnologia cu cele mai mari emisii de gaze cu efect de sera, ce determina schimbarile climatice. Aceeasi strategie energetica prevede importuri de carbune, deschiderea de noi exploatari de lignit si oferirea de ajutor de stat pentru productia de huila”, a anuntat Greenpeace Romania.

Prin protestul de miercuri, Greenpeace cere premierului Victor Ponta si ministrului Daniel Chitoiu “sa ofere Romaniei un viitor energetic orientat spre durabilitate si eficienta, precum si un plan pentru eliminarea tehnologiilor poluante, intr-un orizont de timp cat mai scurt” anunta Ionut Cepraga, coordonator de campanii in cadrul Greenpeace.

Greenpeace se opune unor termocentralelor pe carbune de la Galati si Braila

Greenpeace Romania pomeneste pe site-ul sau de “proiecte energetice controversate, precum cel al termocentralei Enel de la Galati si cel al termocentralei E.on, de la Braila. Cu o capacitate de 800 MW fiecare, cele doua termocentrale ar urma sa arda carbune de import, din Ucraina, ridicand considerabil nivelul poluarii in partea de sud si de est a tarii pentru urmatorii patruzeci de ani”. Se pare ca protestul Greenpeace a avut loc fara incidente: activistii au fost legitimati de jandarmi si lasati sa plece!

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente