Grija fata de mediu, grija fata de noi

Colectarea de deseuri, echipamente electrice si electronice constituie inca o problema pentru Romania, avand in vedere ca Directiva Uniunii Europene prevede colectarea a 4 kg de astfel de deseuri in fiecare an, pentru fiecare locuitor al tarii, iar noi in momentul actual ne aflam la un stadiu de colectare  de 1 kg, pe an, pentru fiecare locuitor. Explicatiile sunt variate, ne-au spus cei implicati in domeniu.

Motivele pentru care ne aflam in aceasta situatie deficitara sunt variate. Lipsa de educatie ar putea fi unul dintre acestea si de ce nu, comoditatea cetatenilor. Daca pentru comoditatea romanilor nu stiu daca exista leac, in ceea ce priveste educatia cred ca ar trebui sa incepem demersurile in acest sens pentru introducerea in sistemul nostru de invatamant a unor ore specifice protejarii mediului. Si poate momentul e numai bun, avand in vedere avalansa de exercitii de imagine ale politicienilor. Raspunsul e la ei, pentru ca ONG-urile noastre sunt deja afectate de prea multe probleme. Iar un demers singular precum cel al Guerilla Verde este nu doar de admirat, ci si de urmat.

Nerespectarea mediului inseamna nerespectarea de sine, insa multi stiu, putin inteleg. Si tocmai de aceea daca am incepe educatia in acest domeniu inca de la varste fragede am avea sanse mult mai mari sa obtinem rezultate bune pe termen lung si asta pentru ca cei mici reprezinta viitorul tarii noastre si asa cum ii formam asa ii vom avea.

Ana -Elena Voitinovici

Sursa: Infomediu Europa

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente