Consiliul Judetean Cluj promite ca judetul va avea groapa ecologica de gunoi pana la sfarsitul anului

0
413
Baia Mare: Primarii din jude? au dat aviz favorabil proiectului depozitului ecologic
Baia Mare: Primarii din judeţ au dat aviz favorabil proiectului depozitului ecologic
Consiliul Judetean Cluj promite ca judetul va avea groapa ecologica de gunoi pana la sfarsitul anului
Consiliul Judetean Cluj promite ca judetul va avea groapa ecologica de gunoi pana la sfarsitul anului

Lucrarile pentru construirea Centrului de Management Integrat al Deseurilor (CMID) au fost deblocate prin semnarea unui act aditional prin care se prevede ca termenul de finalizare a centrului este 31 decembrie 2013.

Lucrarile la noua groapa de gunoi din Cluj au fost oprite anul trecut in luna noiembrie dupa ce liderul asocierii care executa construirea centrului de management integrat al deseurilor, Confort SA Timisoara a intrat in insolventa. Santierul a ramas astfel in stadiul de 9,7%, desi in contract si graficele de executie era prevazut faptul ca pana la finele anului trecut stadiul lucrarilor trebuia sa ajunga la 68%.

Dupa trei luni in care nu s-a construit deloc la groapa ecologica de gunoi, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a semnat astazi actul aditional la contractul privind construirea CMID. In baza acestui act, lider al asocierii devine Atzwanger S.P.A, iar termenul de finalizare a lucrarilor este 31 decembrie 2013.

Constructorul are o luna sa prezinte programul de executie detaliat

Uioreanu a declarat ca in 31 decembrie executantul va trebui sa puna in functiune noua groapa de gunoi a orasului. „Prin semnarea acestui act aditional s-au deblocat, astfel, lucrarile de construire a CMID, 31 decembrie fiind nu doar termenul de finalizare a constructiilor propriu-zise, ci si de punere in functiune a utilajelor si echipamentelor necesare. Am mai stabilit ca in termen de o luna, respectiv pana pe 25 martie, constructorul sa ne prezinte un program de executie detaliat, cu planificari calendaristice clare, pe care sa le respecte, in caz contrar fiind pasibil de penalitati. Sper ca lucrurile vor fi mai bine de aceasta data, vremea sa tina cu noi, astfel incat la sfarsitul anului groapa ecologica sa poata sa primeasca deseurile menajere din judet”, a explicat presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Centrul de deseuri are valoarea de peste 100 milioane lei

Lucrarile de construire a CMID din judetul Cluj au fost atribuite in urma cu an Asocierii CONFORT S.A., ATZWANGER S.P.A., LADURNER IMPIANTI S.R.L., VEL SERVICE S.A., lider al Asocierii fiind desemnat CONFORT S.A. Timisoara. Urmare a intrarii in insolventa a liderului Confort SA, lucrarile de construire a viitoarei gropi ecologice au fost sistate pe data de 26 noiembrie 2012.

Centrul de Management Integrat al Deseurilor din judetul Cluj face parte din ”Proiectul Sistem de Management Integrat al Deseurilor in jud. Cluj, este finantat prin fonduri europene. Suma prevazuta pentru constructia CMID se ridica la 107.536.011,54 lei fara TVA .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.