Localnicii din Petrila, judetul Hunedoara, sunt disperati din cauza gropii de gunoi, care, inchisa oficial de la inceputul anului, e folosita fara probleme de oameni care vin cu camioanele si arunca deseuri. Ba mai mult, acestia au si dat foc gunoaielor.
groapa de gunoi
Reprezentantii garzii de mediu incearca sa-i depisteze pe vinovati ca sa le dea amenda. Pana atunci insa, fumul si mirosul greu de suportat, le fac viata un chin localnicilor.

Groapa de gunoi din Petrila a fost inchisa de la 1 ianuarie de garda de mediu. Nimeni nu tine cont insa de acest lucru.
Dupa mai bine de 3 luni de zile, nici primaria Petrila si nici garda de mediu nu i-au gasit pe cei care sunt vinovati de depozitarea ilegala a gunoaielor.

Reprezentantul Garzii de Mediu, Cristian Moldovan, a declarat ca in urma sesizarilor presei inspectorii au constatat ca mai multi oameni arunca gunoaiele in continuare in groapa de gunoi si apoi le incendiaza.
Oamenii care locuiesc in zona au suportat ani de zile mirosul greu. Acestia spun ca au crezut ca scapa din acest an, dar afirma ca in realitate situatia nu s-a schimbat absolut deloc.

Autoritatile incearca sa depisteze masinile care arunca ilegal gunoi. E vorba de camioane pe care le poate vedea oricine si aproape la orice ora. In Valea Jiului, problema gropilor de gunoi neconforme cu standardele UE este una veche. Gropile de la Uricani si Vulcan vor fi inchise in acest an, iar in zona va fi amenajat o rampa ecologica care va deservi sase localitati.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here