Groapa de gunoi din Arges care s-a revarsat peste intrarea in oras

0
418
Groapa de gunoi din Arges care s-a revărsat peste intrarea în oraş
Groapa de gunoi din Arges care s-a revarsat peste intrarea in oras

Dupa O Amenda De 500 Milioane, Primaria Risca Iar O Sanctiune Uriasa De La Garda De Mediu

Motivul: groapa de gunoi care s-a revarsat peste intrarea in oras
Sorina Marin, ARPM: Primaria si Consilul Judetean nu si-au indeplinit datoriile

Semnalul de alarma tras de ziarul nostru in editia precedenta in cadrul unui amplu reportaj despre gunoaiele de la intrarea dinspre Rm. Valcea in Curtea de Arges, nu a ramas fara ecou in randul autoritatilor. Din pacate nici ARPM Arges si nici Garda de Mediu nu au indraznit sa mearga la fata locului sa constate dezastrul de la marginea orasului, acolo unde gunoaiele au ajuns sa sufoce un drum national dar si gospodariile oamenilor.

ARPM arunca vina pe Consiliul Judetean

Potrivit Sorinei Marin, director adjunct al ARPM Arges, situatia gropii de gunoi de la Curtea de Arges nu este una singulara. “Stim ca groapa de gunoi a fost inchisa in 2010 conform unei hotarari de Guvern. La momentul respectiv societatea care opera aceasta activitate, Transarg SA, a predat administrarea ei primariei locale care, la randul ei a cedat-o Consiliului Judetean Arges. Din punctul nostru de vedere vinovati pentru situatia in care a ajuns acea groapa este Consiliul Judetean, pentru ca la momentul preluarii s-a angajat sa respecte anumite prevederi de care, iata, a uitat“, a declarat pentru PROFIT Sorina Marin.

Garda de mediu se vaita ca nu are suficient personal

Si seful Garzii de Mediu Arges sustine ca stia de problemele de la Curtea de Arges. Ioan Ene ne-a spus ca nu cu mult timp in urma Primaria Curtea de Arges chiar a fost amendata cu suma de 500 milioane lei vechi pentru dezastrul de la Groapa de Gunoi. Sesizat despre faptul ca gunoaiele au ajuns sa invadeze drumul national 73, seful Garzii de Mediu a evitat in prima faza sa ne spuna clar de ce nu poate trimite inspectorii pe teren sa constate si sa sanctioneze vinovatii. Intr-un final acesta s-a razgandit:”Sunt atatea probleme cu incendiile in aceasta saptamana iar noi avem asa de putini oameni….Da-ti-ne dumneavoastra niste oameni si atunci vom avea personal suficient sa ne desfasuram eficient activitatea“, a declarat Ioan Ene, seful Garzii de Mediu Arges. O explicatie incredibila dar adevarata… Adica, oameni buni, daca maine cineva deverseaza in Arges tone de acid clorhidric, Garda de Mediu nu poate lua masuri pentru ca nu are oameni, sau ii are dar sunt la incendiile de vegetatie iar pana sosesc, raul e poluat fara griji de un inconsient ! Si atunci, pentru ce mai fiinteaza aceasta institutie de un nivel, iata, cel putin mediu ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.