Groapa de gunoi la marginea unui lac din Vacaresti

0
348

Garda de Mediu Dambovita a inceput un control in localitatea Vacaresti, unde exista un depozit de gunoi pe marginea unui lac ce aprovizioneaza cu apa Capitala, informeaza Mediafax.
groapa de gunoi
Depozitul necontrolat de gunoi nu are autorizatie de functionare, iar amplasamentul acestuia este total necorespunzator.

Dumitru Calinoiu, inspectorul-sef al Garzii de Mediu Dambovita, a declarat ca „Vacarestiul este o zona necorespunzatoare pentru depozitarea gunoaielor, deoarece se afla in preajma lacurilor”, iar daca se confirma si faptul ca pe marginea gropii se si incinereaza deseurile se vor aplica amenzi de pana la 6.000 de lei.

Localnicii din comuna damboviteana sustin ca groapa de gunoi a fost amenajata anul trecut, iar deseurile sunt transportate acolo cu un tractor chiar de catre angajatii Primariei.

Autoritatile locale recunosc ca amplasamentul acestei gropi nu este corespunzator, dar sustin ca exista o autorizatie provizorie, iar, in aceste conditii, functionarea gropii este legala.

Din luna iulie, in Dambovita vor functiona doua gropi de gunoi ecologice, iar colectarea va fi realizata de un singur operator.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.