Gropile clandestine, cartate de ecologisti

  0
  396

  Sunt invitati toti cei care dispun de GPS, masina sau bicicleta, timp liber, energie. Cartarea presu-pu-ne determinarea mormanelor de deseuri din are-a-le-le naturale si stabilirea coordona-telor acestoragropi clandestine

  In pregatirea evenimentului Ziua Nationala a Curateniei – Let’s Do It, Romania!, ce va avea loc la 25 septembrie in toata tara, echipa de organizatori pregateste cartarea gropilor de gunoi clandestine formate in fiecare judet.

  Echipa „Let’s Do It, Romania” a de-fi-nitivat calendarul activitatilor de cartare, care vor avea ca rezultat harta deseurilor din Romania. Cartarea a inceput in week-end-ul 10-11 aprilie si se va incheia in pe-rioada 17-18 iulie. Pentru detalii despre perioada de implicare a fie-ca-rui judet, calendarul de cartare este disponibil pe site-ul proiectului.

  Toti cei care dispun de GPS, masina sau bicicleta, timp liber, energie si, mai ales, toti cei care doresc sa vada Romania curata sunt incurajati sa se inscrie pe site la sectiunea „Implica-te!”. Cartarea presupune determinarea mormanelor de deseuri din arealele naturale si stabilirea coordonatelor acestora cu ajutorul GPS-ului, informatiile fiind ulterior incarcate intr-un soft special.

  Rezultatul final al acestei actiuni este realizarea hartii deseurilor din Romania, in baza careia vor putea fi estimate resursele necesare pentru reusita proiectului, inclusiv numarul de voluntari necesari in ziua de curatenie. Cartarea este o etapa-cheie in evolutia proiectului „Let’s Do It, Romania!”, in lipsa careia actiunea din ziua de curatenie ar fi imposibila.

  „Let’s Do It, Romania” este cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania care isi propune sa cu-rete deseurile din toata tara, din arealele naturale (zonele din afara oraselor), intr-o singura zi: 25 septembrie. Va fi, practic, cea mai mare ac-ti-u-ne de voluntariat din Romania! Pana acum, proiectul a avut loc in mai multe tari din estul Europei, zeci de mii de cetateni iesind voluntar pentru a face curatenie in afara ora-se-lor de resedinta sau in localitatile de do–miciliu. Fiind cea mai mare tara in care se organizeaza acest proiect, Ro-ma-nia are sansa, prin actiunea de la 25 septembrie, de a stabili un nou re-cord de participare.

  Sursa: Jurnalul National

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.