Gropile de gunoi non-UE vor fi inchise

gropi de gunoi350 de gropi de gunoi de pe raza judetului Dolj vor fi inchise. Aceasta decizie au luat-o reprezentantii autoritatilor judetene si locale in timpul unei sedinte cu reprezentantii Ministerului Mediului ce a avut loc vineri la Craiova. Primarul Antonie Solomon, presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, si directorul Organismului Intermediar pentru Programul Operational sectorial pe Mediu 4 S-V Oltenia s-au intalnit pentru a discuta pe marginea Masterplanului de Deseuri al judetului Dolj.

Bogdan Marica

Conform acestui masterplan, in judetul Dolj vor fi create, prin finantare europeana, mai multe statii de sortare si compostare a deseurilor. „Este foarte bine pentru cetatenii orasului ca avem posibilitatea sa le realizam din fonduri europene. In alte conditii investitia ar fi trebuit facuta cu fonduri proprii, de la bugetul local, ceea ce, inevitabil ,ar fi dus la majorarea considerabila a costurilor ridicarii gunoiului pentru cetateni. Acestea sunt si motivele pentru care am acceptat sa fim parte in acest proiect. Asadar, neaparat trebuie sa realizam statiile de sortare si compostare la nivel european”, a declarat Antonie Solomon.
In judetul Dolj exista cinci operatori de servicii de colectare si transport (Serviciul Public de Salubritate Craiova, Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public si Privat Bailesti, Directia Servicii de Utilitate Publica Calafat, SC RETIM Service Filiasi si Serviciul de Salubrizare a orasului Segarcea), gradul de acoperire cu servicii de salubrizare fiind de 31,2%.

In acest moment, nu sunt realizate statii de sortare si compostare la nivelul judetului Dolj, insa exista un depozit conform normelor Uniunii Europene, la marginea orasului Craiova, in cartierul Mofleni, cu o capacitate de 4,5 milioane metri cubi. In mediul rural sunt 386 spatii de depozitare necontrolate, ce ocupa aproximativ 180 de hectare, cu un volum estimat de 410.000 metri cubi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *