Grupul petrolier anglo-olandez Shell a dezvaluit joi ca a descoperit o pata de hidrocarburi “superficiala” in zona Golfului Mexic

Grupul petrolier anglo-olandez Shell a dezvaluit joi ca a descoperit o pata de hidrocarburi "superficiala" in zona Golfului Mexic

Grupul petrolier anglo-olandez Shell a dezvaluit joi ca a descoperit o pata de hidrocarburi “superficiala” in zona Golfului Mexic, unde exploateaza mai multe platforme de foraj.

Intr-un comunicat adresat Bursei din Londra, unde este cotat grupul, Shell a precizat ca in acest stadiu nu are “niciun indiciu” ca fenomenul isi poate avea originea in platformele sale Mars si Ursa, situate “in zona centrala a Golfului Mexic”.

Zona “irizata” acopera aproximativ zece kilometri patrati, a precizat Shell.

Grupul asigura ca a luat “masuri de preventie” imediate facand apel la o nava, Louisiana Responder, specializata in lupta impotriva poluarii cu petrol si cerand efectuarea unor zboruri de recunoastere.

Golful Mexic a fost in 2010 afectat de o maree neagra gigantica dupa explozia produsa pe platforma Deepwater Horizon exploatata de grupul britanic BP.

Acesta a fost nevoit sa plateasca zeci de milliarde de dolari pentru a acoperi costurile.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente