Grupul petrolier anglo-olandez Shell a dezvaluit joi ca a descoperit o pata de hidrocarburi „superficiala” in zona Golfului Mexic

  0
  471
  Resursele de energie primar? scad, dar urc? puternic Marea Neagr?
  Resursele de energie primară scad, dar urcă puternic Marea Neagră
  Grupul petrolier anglo-olandez Shell a dezvaluit joi ca a descoperit o pata de hidrocarburi "superficiala" in zona Golfului Mexic

  Grupul petrolier anglo-olandez Shell a dezvaluit joi ca a descoperit o pata de hidrocarburi „superficiala” in zona Golfului Mexic, unde exploateaza mai multe platforme de foraj.

  Intr-un comunicat adresat Bursei din Londra, unde este cotat grupul, Shell a precizat ca in acest stadiu nu are „niciun indiciu” ca fenomenul isi poate avea originea in platformele sale Mars si Ursa, situate „in zona centrala a Golfului Mexic”.

  Zona „irizata” acopera aproximativ zece kilometri patrati, a precizat Shell.

  Grupul asigura ca a luat „masuri de preventie” imediate facand apel la o nava, Louisiana Responder, specializata in lupta impotriva poluarii cu petrol si cerand efectuarea unor zboruri de recunoastere.

  Golful Mexic a fost in 2010 afectat de o maree neagra gigantica dupa explozia produsa pe platforma Deepwater Horizon exploatata de grupul britanic BP.

  Acesta a fost nevoit sa plateasca zeci de milliarde de dolari pentru a acoperi costurile.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.