Guerilla Verde si Luna VERDE te invita la film

  0
  393

  guerilla verdeGuerilla Verde, prima caravana educationala de film cu mesaj ecologic, care s-a desfasurat in perioada 5 – 13 mai, participa la seria manifestarilor organizate de Copacul de Hartie in cadrul evenimentului Luna VERDE in VERDE. Guerilla Verde pune la dispozitia organizatorilor filme cu mesaj ecologic pentru a fi proiectate in zilele de miercuri. Primul film – Deep Sea – un documentar despre lumea subacvatica, a fost proiectat miercuri 27 mai, incepand cu orele 19.30 la Verde Cafe, din Str. Domnita Ruxandra nr 15, sector 2, Bucuresti.

  In perioada 27 mai – 19 iunie Copacul de Hartie organizeaza evenimentul Luna VERDE in VERDE. Pe parcursul celor patru saptamani doritorii vor afla informatii despre activitatea organizatiilor neguvernamentale din domeniu, despre produsele eco de pe piata romaneasca, despre filmele relevante in privinta protectiei mediului inconjurator, despre politicienii care se ocupa responsabil de mediu. Programul actiunii va fi anuntat treptat pe www.verdecafe.ro si pe Grupul Verde Cafe de pe Facebook. Evenimentul este structurat pe 7 evenimente saptamanale, repetate timp de 4 saptamani cu alti invitati. Zilele de luni vor fi dedicate ONG -urilor care activeaza in zona de mediu, martea vor fi organizate Green Workshop-uri, miercurea vor putea fi vizionate filme eco, joia va fi o zi dedicate artei, vinerea muzicii, iar sambata vor fi organizate targuri vintage de haine, accesorii si obiecte de decor.

  Guerilla Verde se alatura seriei de manifestari care vor avea loc pe parcursul Lunii VERZI, oferind spre proiectie filmele cu mesaj ecologic care au putut fi vizionate de tineri pe parcursul caravanei.

  Guerilla Verde a avut un puternic impact asupra publicului (elevi si studenti). S-a inregistrat un numar total de aproximativ 3 000 de participanti. Caravana a inceput in Bucuresti pe data de 5 mai, continuand cu orasele Focsani (6 mai), Brasov (7 mai), Sighisoara (8-9 mai), Cluj (10-11 mai) si Timisoara (12-13 mai).

  Proiectul a fost sustinut de Ministerul Mediului, Asociatia Eco Tic, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, Asociatia Environ, cat si de primariile si consiliile locale din orasele aflate pe traseul caravanei. Partenerii ONG Viitor Plus, EcoAssist, Terra Mileniul III, WWF Danube-Carpathian Programme si Salvati Dunarea si Delta au sustinut Guerilla Verde in mod activ, reprezentantii acestora deplasandu-se impreuna cu caravana in tara.

  Guerilla Verde face parte dintr-un proiect mai amplu, numit generic BETI (Better Education Through Innovation), care isi propune sa contribuie la educatia generatiei de maine prin intermediul filmului, prezentat ca parte a tehnologiei digitale si ca metoda alternativa de educatie. Temele ce urmeaza a fi abordate pe parcursul acestui proiect pilot, prin intermediul filmelor, sunt: protectia mediului, sanatate si minoritati.

  Proiectiile au fost organizate in locatii special amenajate, accesul fiind facilitat prin amabilitatea primariilor locale. In Bucuresti aproximativ 150 persoane au participat la proiectiile organizate in sala ArCuB. Rata de participare a tinerilor la proiectii a fost diferita de la un oras la altul: Focsani – peste 400 de persoane (aula Colegiului National Unirea), Brasov – 300 de persoane (sala Universitatii Transilvania), Sighisoara – 600 de persoane (Sala Casei de Cultura si sala de festivitati a Primariei), Cluj – Napoca – 350 de persoane (sala Casei de Cultura a Studentilor) si peste 1.000 de persoane la Timisoara (Filarmonica Banatul). Numarul total al elevilor si studentilor care au asistat la proiectii este de aproximativ 3.000.

  Filmele care au rulat in cadrul caravanei au avut un puternic caracter ecologic si educational, fiind difuzate in functie de grupele de varsta ale spectatorilor prezenti la proiectii. Au fost vizionate: „Wall-E”, „Happy Feet”, „Ant Bully”, „Deep Sea”, „An Inconvenient Truth” si „The 11th Hour”. Exceptand Sighisoara, proiectiile de filme au fost precedate de conferinte de presa, organizate cu sprijinul primariilor locale.

  Primul film care va putea fi vizionat in cadrul Lunii VERZI va fi „Deep Sea” – un documentar despre lumea subacvatica – miercuri 27 mai, incepand cu orele 19.30, la Verde Cafe.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.