Gunoaiele din tot judetul vor fi depozitate la Balteni. Consiliul Judetean Olt a semnat contractul de finantare

Contractul a fost semnat de presedintele Paul Stanescu si ministrul Mediului

Consiliul Judetean Olt a semnat astazi la Ministerul Mediului contractul de finantare a proiectului “Sistem integrat de management al deseurilor in judetul Olt”. Proiectul cu finantare europeana presupune realizarea unui depozit judetean si patru statii de transfer.

Dupa aproape patru ani de la demarare, proiectul “Sistem integrat de management al deseurilor in judetul Olt”, finantat prin Programul Operational Sectorial- Mediu, ajunge in stadiul de semnare a contractului. Evenimentul a avut loc azi-dimineata la Ministerul Mediului. “Oltul va fi unul dintre cele mai curate judete din tara, avand in vedere faptul ca judetele unde s-au semnat astfel de proiecte se pot numara pe degete.”, declara triumfator presedintele Consiliului Judetean Olt Paul Stanescu.

Proiectul are o valoare totala de 39,35 milioane euro, dintre care 23 milioane euro contributia UE, iar restul d ela bugetul de stat si cele locale.

Halda judeteana va functiona pana in 2023

Banii europeni vor fi folositi pentru construirea unui depozit de deseuri in localitatea Balteni, unde va fi adus tot gunoiul din judet. Acesta va avea

o capacitate de 3.560.000 metri cubi si o perioada de functionare intre 2012- 2023. De asemenea, se vor realiza o statie de sortare cu o capacitate de 29.000 tone/an, statie de tratare a levigatului, patru statii de transfer la Scornicesti, Bals, Caracal si Corabia, vor fi compostate deseurile biodegradabile, se vor achizitiona opt tocatoare pentru deseuri din parcuri si gradini si se va realiza un sistem ce include facilitati  pentru colectare selectiva, transport si transfer al deseurilor, cu 5.747 de platforme in toate cele 112 localitati ale judetului.

Punerea in aplicare a proiectului va genera aproximativ 300 de locuri de munca.


Balsul, ultima halda autorizata

Proiectul prespune inchiderea tuturor depozitelor neconforme, iar in acest moment mai sunt autorizate doar doua gropi de gunoi in judet- la Caracal si Bals. Spre sfarsitul acestui an, se va inchide si halda de la Caracal, iar toate gunoaiele ar trebui transportate la halda de la Bals pana la realizarea depozitului judetean.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,541FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente