Gunoaiele Sucevei vor fi depozitate tot la Botosani

0
403
Gunoaiele Sucevei vor fi depozitate tot la Botoşani
Gunoaiele Sucevei vor fi depozitate tot la Botosani

Se va intampla astfel daca Agentia pentru Protectia Mediului din judetul vecin elibereaza un acord de mediu in acest sens
Municipalitatea suceveana a obtinut aprobarea conducerii Primariei Botosani si a operatorului local de salubritate Urban SA in vederea transportarii si depozitarii deseurilor menajere din Suceava la groapa de gunoi din urbea resedinta a judetului vecin. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat ieri ca, din punct de vedere tehnic si al capacitatii de depozitare a platformei botosanene, totul este in regula, insa Urban SA va trebui sa obtina si un acord de mediu de la Agentia pentru Protectia Mediului Botosani.

„Am primit raspunsul operatorului Urban SA, care isi da acceptul sa depozitam deseurile la Botosani, sub rezerva unui acord care urmeaza sa fie eliberat de Agentia de Mediu de acolo. Ca posibilitate tehnica si capacitate, am avut, deci, raspuns afirmativ”, arata Lungu, mentionand ca aprobarea este valabila pana la sfarsitul lui 2012.

Edilul-sef spune ca a avut o noua intrevedere cu presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor, care se afla in Bucuresti, unde va interveni pe langa Ministerul Mediului. „Speram ca va avea succes, urmand ca, in zilele urmatore, sa mergem la fata locului, sa ne convingem cum stau lucrarile la noua groapa ecologica de la Vorniceni-Moara, in ideea de a urgenta lucrarile, de a face acea licitatie pentru statia de tratare, astfel incat sa putem depozita deseurile incepand cu anul viitor”, a explicat primarul Ion Lungu.

Seful administratiei judetene, Catalin Nechifor, a precizat ca va cauta la Ministerul Mediului, Autoritatea Nationala pentru Reglementarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) si Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) solutii pentru accelerarea procedurilor de organizare si desfasurare a licitatiilor pentru executarea statiei de tratare de la Moara, precum si pentru alte obiective din cadrul Sistemului integrat de gestionare a deseurilor din judetul Suceava. „Vrem sa acceleram lucrurile in ceea ce insemna finantarea si procedurile europene care blocheaza, cumva, acest proiect foarte important. Documentatiile pentru licitatii au fost transmise catre SEAP si sper sa nu fie prea multe blocaje in sistem. Am avut discutii la ANRMAP, care pana acum a ingreunat procedurile de achizitii publice, cadrul legal nemodificandu-se inca, in sensul ca ANRMAP trebuie sa mai dea acele avize. Voi merge si la ANRMAP si SEAP, sa discutam solutii concrete, pentru ca nu mai suntem in situatia sa ne jucam. Suntem sub presiune si trebuie gasite solutii rapide”, a explicat presedintele Consiliului Judetean Catalin Nechifor.

Depozitul de deseuri de la Botosani trebuia sa fie inchis, potrivit prevederilor legale, pe data de 15 iulie, insa autoritatile botosanene au obtinut o derogare pana la sfarsitul anului 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.