Guvernatorul Deltei declara: „Construirea bursei de peste este o decizie a statului”

Dezastru ecologic în Mexic: Cel pu?in 50 de tone de pe?te mort a fost colectat dintr-un lac
Guvernatorul Deltei declara: „Construirea bursei de peste este o decizie a statului”

Guvernatorul Rezervatiei Bio­sferei Delta Dunarii, Grigore Baboianu, a declarat vineri, in ca­drul unei conferinte de presa, ca decizia de contruire a bursei de peste in municipiul Tulcea este una corecta si ca liderii orga­ni­zatiilor de pescari nu ar fi indrep­tatiti sa se opuna.
„Functionarea bursei este o de­cizie a autoritatii care doreste sa disciplineze activitatea de comer­cializare a pestelui. Statul este proprietarul acestei resurse, iar statul spune ca vrea bursa. S-a constatat ca este dezordine in acest domeniu si aceasta este o solutie. Sustin ca o astfel de masura privind disciplinarea activitatii de comer­cia­lizare a pestelui este necesara si, mai mult, o consider eficienta daca se va extinde si in celelalte zone pescaresti ale tarii, pentru ca nu pot sa fac aici o regula si in alta parte nu am nicio regula. Putea sa fie si decizia producatorilor care sa spuna ca vor ca pestele sa fie adus la bursa pentru ca aici se obtine pretul cel mai bun. Daca statul, prin institu­tiile sale, a decis ca activitatea de comercializare a pestelui sa se faca prin bursa, nu mai conteaza ca organizatiile se opun pentru ca aceasta este decizia statului. Daca asociatiile ar fi vrut sa faca o bursa o faceau dar nu vor”, a declarat guvernatorul RBDD.
In opinia sa, o bursa de peste doar pentru Delta Dunarii nu ar fi la fel de eficienta ca una ce ar functiona pentru intreaga tara: „Eu cred ca, in momentul in care aceasta unitate se va pune in functiune si va functiona aici, cu siguranta va trebui si restul activitatii de pescuit din tara sa fie raportat la aceasta unitate pentru ca ea trebuie sa devina nationala. Nu se poate spune ca avem o bursa a pestelui la Tulcea, daca va regle­menta doar pesca­ria din Delta Dunarii. Ea trebuie sa aiba ex­ten­sie si acoperire nationala. Ea este pozitionata aici pentru ca aici este mai mult de jumatate din pescaria tarii si aici trebuie sa se faca pretul pestelui”, a mai precizat guverna­torul Deltei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *