Guvernul ia masuri pentru combaterea efectelor incendiilor de padure

Guvernul ia masuri pentru combaterea efectelor incendiilor de padure

Ajutoare financiare pentru persoanele si companiile afectate de incendiile care in aceasta vara au distrus peste 180.000 de hectare de teren, ajutoare pentru inchirierea, repararea si reconstructia locuintelor distruse de focuri, scutiri de impozite pentru cladirile afectate si subventii de pana la 50% pentru repararea cladirilor publice se numara printre masurile anuntate vineri de executivul spaniol, scrie Agerpres.

De asemenea, potrivit spuselor vicepremierului spaniol Soraya Sáenz de Santamaría, autoritatile locale din zonele afectate pot recurge la colaborarea somerilor, care pot fi astfel chemati sa participe la reconstructia si curatarea regiunilor distruse de incendiile de padure.

Ministrul spaniol al agriculturii, Miguel Arias Canete, recunostea anterior ca 2012 a fost cel mai dur in ceea ce priveste incendiile de padure, intrucat au fost arse aproximativ 181.000 de hectare de teren. In peste 1.200 din cazuri, autoritatile au demonstrat ca incendiile au fost provocate de neglijenta oamenilor, si drept urmare au fost arestate sau puse sub acuzare peste 370 de persoane. Pe fondul datelor care arata ca, dintre sutele de incendii favorizate de temperaturile ridicate si canicula, numai 5% au izbucnit din cauze naturale, ministrul anunta la inceputul acestei saptamani ca guvernul studiaza reformarea Codului Penal, astfel incat sa permita modificarea definirii tipurilor de delicte penale si sa inaspreasca pedepsele in astfel de cazuri.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente