Guvernul modifica legea mediului

bu_guvern.jpgGuvernul a anuntat recent, printr-un text de 3 randuri afisat pe website-ul Ministerului Mediului, propunerea unei ordonante ce modifica legea mediului, OUG 195 / 2005.

Modificarile propuse sunt extrem de ingrijoratoare. Astfel, daca legea mediului va fi modificata, s-ar putea da liber la realizarea bilanturilor de mediu de catre orice persoana fizica sau juridica, s-ar putea da liber la comertul necontrolat cu specii de plante sau animale vii protejate, s-ar putea da liber la testarea culturilor de organisme modificate genetic in arii protejate sau s-ar putea elabora proiecte si derula actiuni care ar dauna patrimoniului natural al tarii.

Mai mult, modificarea legii mediului este pusa in discutie in plina campanie electorala, moment considerat cat se poate de inoportun de ONG-urile de mediu. In aceasta perioada comisiile se afla in vacanta electorala, deci momentul ales pentru dezbaterea modificarilor legii mediului este cel putin bizar.

Reprezentantii societatii civile vor participa la dezbaterea din sediul MMDD pentru a isi exprima dezacordul ferm fata de modificarile propuse. De asemenea, ONG-urile vor amenda gestul guvernului de amendare a legii mediului, pe alocuri in forme incompetente.

Pentru mai multe detalii, consultati blogul EcoAssist.

Articole similare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente