Guvernul pregateste pedepse aspre pentru hotii de paduri

0
555
Guvernul preg?te?te pedepse aspre pentru ho?ii de p?duri
Guvernul pregăteşte pedepse aspre pentru hoţii de păduri
Guvernul pregateste pedepse aspre pentru hotii de paduri
Guvernul pregateste pedepse aspre pentru hotii de paduri

Doina Pana, ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, a declarat luni, la Oradea, ca dupa ce a fost modificat Codul silvic, pentru viitorul apropiat se are in vedere rediscutarea Statutului personalului silvic, pentru a sprijini lucratorii din domeniu, dar si pentru a inaspri sanctiunile.

‘Ca un pas urmator, pe langa Codul silvic, vom relua in discutie Statutul personalului silvic. O vom face impreuna cu sindicatele din domeniu, asa cum este firesc sa se intample, cu ce lucruri putem sa venim in sprijinul celor care lucreaza in domeniu, dar si cu ce putem sa inasprim, ca sanctionare, eventual cu suspendarea dreptului de a practica in momentul in care pe raza de care se ocupa apar foarte multe cioate descoperite. Deci se vor aspri si sanctiunile, dar vrem sa venim si cu niste drepturi’, a afirmat Doina Pana.

Ministrul delegat a mentionat ca au existat voci in cadrul discutiilor din Parlament de la comisii privind Codul silvic care propuneau sa apara inaspriri pentru responsabilii silvici in ‘curtea’ carora s-au intamplat taieri ilegale sau inainte sa se pronunte justitia.

‘Noi am considerat ca nu e locul potrivit in Codul silvic, deoarece Codul silvic trebuie sa fie un fel de Biblie pentru exploatarea durabila a padurii si locul acestor discutii trebuie sa fie in Statutul personalului silvic. Asa ca vom discuta, separat de Codul Silvic, Statutul personalului silvic’, a subliniat ministrul.

La intalnirea pe care a avut-o luni cu conducerea locala a Romsilva, cu sefii ITRSV Bihor si cu padurari, ministrul Doina Pana, alaturi de prefectul Claudiu Pop, a spus ca va propune, la sanctiuni, chiar confiscarea mijlocului auto de transport a lemnelor, dar a promis si ca va gasi, pentru bugetul de anul viitor, o solutie pentru a-i recompensa pe cei care au facut eforturi in asigurarea serviciului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.