Haine care contin substante cancerigene, pe piata romaneasca

0
341
Vii cu hainele vechi la magazin si pleci cu unele noi.

Haine pentru copii si adulti, care contin substante periculoase, au patruns pe piata romaneasca, nefiind verificate de ANPC.haine cancerigene

Pe piata din Romania se gasesc foarte multe haine, atat pentru adulti, cat si pentru copii, care contin substante cancerigene, sustine presedintele Federatiei Patronale a Textilelor, Confectiilor si Pielariei, Maria Grapini.

Grapini a declarat marti, la Realitatea FM, ca astfel de produse ajung in magazine in lipsa unor controale vizand calitatea produselor si substantele periculoase pe care le-ar putea contine acestea.

Presedintele Federatiei Patronale a Textilelor a confirmat ca, in privinta hainelor pentru copii, exista probleme si la capitolul accesorii.

Potrivit autoritatilor de supraveghere a pietei din UE, una din zece haine pentru cei mici sunt prevazute cu cordoane sau snururi ce pot prezenta risc de strangulare, incalcand astfel normele de siguranta europene.

Toate aceste probleme ar trebui verificate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor la intrarea marfii in tara, spune Maria Grapini, lucru care nu se intampla cu regularitate.

In plus, Uniunea Europeana nu are un sistem centralizat de verificare si a dat liber fiecarei tari sa isi faca prin institutiile proprii controlul marfii.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.