Herghelia de la Covasna – Lumea campionilor

0
277

Sunt crescuti pentru a fi invingatori. Si traiesc pe un taram creat pentru invingatori. Despre herghelia de la Covasna poti spune cu mana pe inima ca este o adevarata mosie. Intre muntii acoperiti cu omat, departe de civilizatie, cateva zeci de hectare stau la dispozitia a 80 de cai de rasa.
cai de rasa
Herghelia este situata la doar cativa kilometri de Covasna, catre Intorsura Buzaului. Drumul pana acolo este o adevarata placere. In jurul nostru zapada intacta pare ca se rasfata sub razele soarelui. Nu dupa mult timp auzim nechezatul unor cai.

La herghelie ne intampina Ioan si Zoltan. Unul este veterinar, celalat dresor. Cei 80 de cai sunt bogatia lor si ii iubesc ca pe proprii copii. Iar locul in care ii ingrijesc este de o frumusete ce intrece orice inchipuire. Prima data ne insotesc la tarcul in care stau iepele. Animalele se apropie de noi si ne privesc cu ochi curiosi. Nu vad straini decat atunci cand Ioan si Zoltan le scot in lume, la vreun mare concurs.

Mergem apoi la tarcul manjilor, care par a fi gata sa infrunte lumea. Sunt intr-o continua agitatie. De aici, mai tarziu se vor alege campionii, care au o cu totul alta atitudine. Aproape ca te intimideaza.

Vedetele hergheliei sunt insa Iris si Icar. Sunt celebri. Nu este competitie la care sa fi participat si de la care sa nu se fi intors cu o medalie. Specialitatea lor sunt concursurile de dresaj.

Dar Ioan si Zoltan ne pun si la munca, asa cum fac de altfel cu orice musafir care le trece pragul. O mana de ajutor, spun ei, nu strica niciodata.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.