Hortifrut imbunatateste culturile ecologice de afine

Hortifrut imbunatateste culturile ecologice de afine

Compania chiliana Hortifrut a cofinantat Fundatia pentru Inovare Agrara (FIA) in vederea elaborararii unor tehnici avansate in cultura ecologica de afine.

FIA, sustinuta de compania mai sus amintita, face acest lucru, utilizind tehnici care imbunatatesc calitatea si siguranta productie de afine. Proiectul se desfasora in regiunile Maule si La Araucanía si va ajuta procesul de utilizare eficienta a ingrasamintelor organice.

Perspectivele sunt bune si noile tehnici de fertilizare asigura o imbunatatire vizibila atunci cand vine vorba despre calitatea recoltei. Cand se vor incheia cercetarile, tehnologii imbunatatite vor fi inmanate producatorilor de afine. Obiectivul principal este acela de a putea beneficia de noile tehnici peste 60 % dintre cultivatorii.
Chile este cel mai mare exportator din America de Sud de afine. In fiecare an suprafetele cultivate cresc exponential. Daca in 2010 existau 5000 de hectare cultivate cu afine, in prezent, suprafetele s-au triplat. Afinele chiliene au ajuns si pe pietele din Romania.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente