Vor fi demarate lucrarile pentru inchiderea gropilor de gunoi din judetul Calarasi

Vor fi demarate lucrarile pentru inchiderea gropilor de gunoi din judetul Calarasi

Consiliul Judetean Calarasi demareaza in aceasta toamna lucrarile in cadrul proiectului „Sistem Integrat de Management al Deseurilor Solide in judetul Calarasi”, finantat prin POS Mediu (Axa prioritara 2, Domeniul de Interventie 1), din Fondul European de Dezvoltare Regionala. In momentul de fata se analizeaza ofertele atat pentru inchiderea celor patru gropi neconforme din Calarasi, Oltenita, Lehliu Gara si Fundulea, cat si pentru constructia depozitului ecologic de la Ciocanesti.
Lucrarile pentru inchiderea celor patru gropi neconforme din orasele Calarasi, Oltenita, Lehliu Gara si Fundulea vor fi demarate in aceasta toamna, odata cu constructia depozitului ecologic de la Ciocanesti. Pe 28 aprilie 2011, Consiliul Judetean Calarasi a semnat contractul de finantare pentru Proiectul „Sistem Integrat de Management al Deseurilor Solide in judetul Calarasi”, finantat prin POS Mediu (Axa prioritara 2, Domeniul de Interventie 1), din Fondul European de Dezvoltare Regionala. Valoarea totala a proiectului este de 140.729.770 de lei. In cadrul acestei investitii sunt cuprinse mai multe obiective: construirea unui depozit ecologic judetean amplasat pe teritoriul administrativ al comunei Ciocanesti, inclusiv instalatii auxiliare, cum ar fi statia de compostare, statia de sortare, statia de tratare a levigatului, construirea a doua statii de transfer, in municipiile Calarasi si Oltenita, si extinderea statiei de transfer de la Lehliu Gara, inchiderea celor patru depozite de deseuri existente in municipiile Calarasi si Oltenita si orasele Lehliu Gara si Fundulea, realizarea sistemului de colectare a deseurilor reziduale si reciclabile, prin construirea platformelor de colectare si amplasarea containerelor necesare, pe raza intregului judet (patru zone de colectare) si realizarea compostarii individuale in gospodariile din mediul rural prin distribuirea de unitati de compost individuale si campanii de incurajare a acestor bune practici. Perioada de implementare a proiectului este de 50 de luni de la data semnarii contractului de finantare. Pentru ultimul punct din cadrul proiectului a fost sustinuta licitatia in luna august a acestui an, fiind desemnata si firma castigatoare.

Gradinaru Import Export SRL, prima firma castigatoare in cadrul proiectului
Astfel, de realizarea compostarii individuale in gospodariile din mediul rural se va ocupa societatea Gradinaru Import Export SRL, care a semnat un contract cu Consiliul Judetean Calarasi in valoare de 11.988.762 de lei. Cu acesti bani, firma va achizitiona echipamente (eurocontainere, unitati de compostare individuala) pentru colectarea si gestionarea deseurilor reciclabile si a deseurilor menajere. In momentul de fata ofertele pentru inchiderea depozitelor de deseuri existente in Calarasi, Oltenita, Lehliu Gara si Fundulea sunt in faza de evaluare, la fel ca si ofertele pentru constructia depozitului ecologic de la Ciocanesti, urmand ca in aceasta toamna sa se semneze contractele de executie a lucrarilor. S-au aratat interesate de realizarea inchiderii depozitelor de deseuri opt firme, iar de noua au depus oferte pentru realizarea depozitului ecologic de la Ciocanesti. In ceea ce priveste finalizarea lucrarilor, se estimeaza ca vor fi gata intr-un termen de 14 – 18 luni de la semnarea contractelor de executie.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,166FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente