Hotii de lemne fura din paduri si in zilele libere de Craciun

Hotii de lemne fura din paduri si in zilele libere de Craciun
Hotii de lemne fura din paduri si in zilele libere de Craciun

“Sa nu furi” este cea de-a opta porunca a lui Dumnezeu.Aceasta nu este respectata de hotii de lemne nici in cele mai incarcate de simbolism sarbatori ale crestinismului, Craciunul.Mai mult decat atat hotii ocazionali de lemne au actionat ca si cum ar fi avut legea in fata. Si asta, pentru ca, au taiat copaci atat cat sa nu se aleaga cu dosare penale si sa scape cu amenzi contraventionale. Potrivit legii ”constituie infractiune silvica taierea sau scoaterea din radacini, fara drept, de arbori, puieti sau lastari din fondul forestier national sau de pe terenurile cu vegetatie forestiera, daca valoarea pagubei este de peste 5 ori mai mare decat pretul mediu al unui metru cub de masa lemnoasa pe picior sau daca valoarea pagubei este sub aceasta limita, dar fapta a fost savarsita de cel putin 2 ori in interval de 2 ani”. Tocmai pentru ca au taiat cantitati mai mici de lemne, cele 9 persoane prinse in offside de politisti au fost doar amendate, nu pot fi si trase la raspundere penal.

Astfel, conform planului pus la bataie, oamenii legii au actionat prin mai multe comune din Arges, dupa cum urmeaza:

· Agentii de politie de la Hartiesti au prins 3 barbati care transportau cantitati mici de material lemnos, fara acte de provenienta si transport. Au fost amendati cu cate 3.000 de lei fiecare.

· Politistii de la Valea Mare Pravat au depistat 4 persoane care taiasera ilegal din fondul forestier aproximativ 2 metri cubi de rasinoase. Fiecare persoana a fost amendata cu cate 700 de lei.

· Un alt barbat a fost prins de politistii din comuna Albestii de Arges in timp ce transporta cu caruta 0,5 metri cubi de lemne de foc, in speta, fag. Barbatul a fost amendat cu 2.000 de lei.

· Politistii de la Stalpeni l-au depistat pe un tanar din Cosesti care transporta cu caruta cantitatea de 1,6 metri cubi de stejar, fara a avea acte de provenineta si transport. Si acesta a fost amendat cu suma de 2.000 de lei.

Astfel de actiuni ale politistilor vor continua si in zilele urmatoare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente