TREND – Majorarea preturilor la alimente incurajeaza autoconsumul
Cum mincarea se tot scumpeste, tot mai multi oameni se orienteaza catre produsele sanatoase, ecologice, fara chimicale. Dar nu la cele din magazine, ci la roadele propriilor gradini.
O treime din populatia Marii Britanii a inceput sa-si creasca propriile fructe si legume fara chimicale, potrivit unui studiu realizat de organizatia Miracle-Gro Organic Choice. Iar 63% din cei care nu au facut inca acest pas planuiesc ca in doi ani sa inlocuiasca legumele si fructele de la supermarket cu roadele propriilor gradini.
EXPLICATIE. La baza acestei mode sta, in primul rind, majorarea costului vietii. Nu de alta, dar scumpirea cu 12% a alimentelor inregistrata in ultimul an a determinat majorarea cu 750 de lire a ‘notei de plata” medii anuale. 46% din cei care s-au apucat de gradinarit bio sustin ca majorarea preturilor i-a determinat sa ia atitudine. Numai 15% au declarat ca au ales sa-si produca propriile alimente pentru ca nu au incredere ca supermarketurile furnizeaza 100% produse organice. Alti 29% au declarat ca dorinta de a le asigura copiilor o dieta sanatoasa este principalul motiv pentru care se transforma in fermieri.
„Producindu-ti singur legumele si fructele, nu numai ca reduci cheltuielile cu mincarea, dar nu vei mai avea nici o umbra de indoiala ca acestea sint 100% organice. In plus, gradinaritul poate fi extrem de relaxant. Iar cind culegi roadele muncii tale, satisfactia e mare”, a declarat un reprezentant al Miracle-Gro Organic Choice, citat de presa din regat.
Studiul – in cadrul caruia au fost intervievate peste 1.000 de persoane – a mai aratat ca 64% dintre parinti isi hranesc copiii cu fructe si legume bio: 61% pentru ca sint convinsi ca aceste produse sint mai sanatoase, iar 24% pentru ca li se par mai gustoase. De altfel, din studiu a mai reiesit ca 60% dintre repondenti au devenit mult mai interesanti de mincarea eco o data cu aparitia primului copil.
Sursa: Jurnalul National