Cismigiul, santier misterios

0
288

Proaspat instalat in functia de primar al Capitalei, Sorin Oprescu s-a intilnit miercuri cu Virgil Cirstea, directorul Administratiei Lacuri si Parcuri, pentru a verifica aprobarile constructiilor din parcurile bucurestene. Cu toate acestea, in Parcul Cismigiu se lucreaza de zor la amenajarea unei terase pe malul lacului, linga debarcader, cu acordul tacit al lui Virgil Cirstea. Terasa este amenajata in jurul unui chiosc de epoca de care autoritatile au uitat. Chioscurile de epoca din Cismigiu au fost inchiriate de patronii restaurantului Ocasion de la Vasile Halas. Patronii restaurantului Ocasion sint Nikolaus Werter si Daniel Apostol Radu, ambii apropiati ai lui Cirstea. Anchetele Jurnalului National au dezvaluit in urma cu un an ca printre actionari figura si Mihai Ancuta, nepotul lui Virgil Cirstea.

Contactat telefonic, Nikolaus Werter a spus ca in zona debarcaderului din Parcul Cismigiu nu se contruieste nimic: „Acolo repara proprietarul. Oamenii nu muncesc pentru mine. Acolo se repara niste lemne. Nu se construieste nimic. Acolo o sa fac chioscuri de racoritoare. Eu asa le-am luat de la domnul Halas. Nici nu am contract, decit de la 1 iulie 2008. Domnul Halas este proprietar. Eu le-am inchiriat. Muncitorii zic ca lucreaza pentru mine, dar eu ma mai duc pe acolo. Eu nu am nici un chiosc in parc deocamdata”. La rindul sau, Vasile Halas nu a vrut sa ne spuna ce se amenajeaza pe malul Lacului Cismigiu. In schimb, a declarat: „Sintem proprietari suta la suta. Mi se pare normal sa fiu proprietar, pentru ca chioscurile le-am cumparat de la o intrepindere de stat”.

INCREDIBIL. Chioscurile de epoca din Parcul Cismigiu au fost intabulate de familia Halas. Mai mult, au si numar cadastral. In acte, chioscurile au fost intabulate cu acordul Primariei Capitalei pe Strada Stirbei Voda, numarul 37 A. In anul 2007, Jurnalul National dezvaluia modul prin care au fost intabulate chioscurile de epoca de catre familia Halas. Atunci, Camelia Halas ne-a declarat ca: „Avem intabulare, numar cadastral pe adresa Stirbei Voda, nu mai stiu exact numarul. Asa ni le-a dat de la judecatorie. Ce credeti, ca le-am facut noi numerele cadastrale? Astea sint demersurile primariei, nu e treaba noastra. Asa cere legea. Nu am cerut noi numere cadastrale. Noi am facut actele pentru concesiune. Mie nu mi-a cerut nimeni nici un numar cadastral. Eu nu am alergat dupa numar. Am platit o firma care mi-a facut intabularea si cadastrul”.

Secrete
Jurnalul National a solicitat, in primavara anului 2007, Biroului de Presa al Primariei Municipiului Bucuresti informatii cu privire la chioscurile din Parcul Cismigiu. Se pare ca odata primita socilitarea un angajat al Primariei Capitalei l-a chemat pe Vasile Halas, patronul societati Capivox, sa-i raspunda la intrebarile adresate de reporterii nostri. Aceasta informatie ne-a fost furnizata chiar de catre Vasile Halas: „La domnul director Cirstea (n.r – directorul ALPAB) nu se poate intra. M-am intilnit o data cu el, cind am fost cu Camelia. Erau mai multi acolo. Mi-au spus: -Mai, va cauta cineva de la Jurnalul National si trebuie sa raspundeti la niste intrebari-„. Vasile Halas nu a vrut sa ne spuna cine i-a cerut ajutorul in rezolvarea „dilemei” la care au fost supusi angajatii Primariei Capitalei de catre Jurnalul National. Cert este ca Vasile Halas i-a scos din incurcatura.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.