Hunedoara: Apele uzate din Valea Jiului vor fi epurate intr-o statie modernizata cu 22 de milioane de lei

Hunedoara: Apele uzate din Valea Jiului vor fi epurate intr-o statie modernizata cu 22 de milioane de lei
Hunedoara: Apele uzate din Valea Jiului vor fi epurate intr-o statie modernizata cu 22 de milioane de lei

Apele uzate provenite de la utilizatorii din Valea Jiului vor fi epurate la un nivel extrem de ridicat in statia de epurare de la Danutoni, a carei extindere si treapta tertiara de lucru au fost realizate din fonduri europene in valoare de 22 milioane lei si au fost inaugurate luni, in prezenta ministrului Mediului, Attila Korodi.

‘Valea Jiului va avea de acum incolo in functiune una dintre cele mai moderne statii de epurare a apelor uzate, nu numai din Romania, ci si din aceasta parte a Europei, pentru ca se implementeaza un proiect dupa ultimele rigori si reguli europene’, a declarat ministrul Mediului.

Constructia treptei tertiare a statiei de epurare Danutoni a costat 22 milioane de lei, aici fiind incluse lucrarile de extindere, proiectare, constructii, montaj si achizitii echipamente. Proiectul a fost finantat prin Programul Operational Sectorial (POS) Mediu. Lucrarile au durat doi ani de zile si au permis obtinerea unor ape epurate de o calitate superioara, ai caror parametri pot fi asimilati cu cei ai apei potabile.

‘In cadrul acestui proiect capacitatea statiei de epurare s-a extins de la 80.000 de locuitori la 129.000 de locuitori. Realizarea treptei tertiare de epurare inseamna ca apa care se duce in emisar este ca si apa potabila’, a afirmat Costel Avram, directorul operatorului regional de apa Apa Serv Valea Jiului, companie aflata in subordinea Consiliului Judetean Hunedoara.

Primele investitii in statia de epurare a apei de la Danutoni au debutat in anul 2000, prin construirea unei trepte de epurare mecanice, dupa care au continuat in 2009 prin realizarea treptei de epurare biologice, ultimul proiect fiind cel de extindere si realizare a treaptei de epurare tertiara.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,345FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente