Prefectul de Covasna: Ursii au devenit „un fel de lacatusi mecanici”

Doi urși chinuiți într-o grădină zoologică din Armenia vor ajunge în rezervația de la Zărnești
Prefectul de Covasna: Ursii au devenit "un fel de lacatusi mecanici"
Prefectul de Covasna: Ursii au devenit „un fel de lacatusi mecanici”

Prefectul de Covasna spune ca va inainta o propunere de schimbare a legii, in sensul gestionarii diferite a ursilor care au valoare cinegetica si a celor care ridica probleme, sustinand ca aceste animale au devenit „un fel de lacatusi mecanici”, care deschid usile caselor si mananca din frigidere, scrie Mediafax.

Prefectul de Covasna, Marius Popica, a declarat, azi, intr-o conferinta de presa, ca din ce in ce mai multi ursi coboara dupa hrana in localitati si deschid usile caselor „parca ar fi lacatusi mecanici”, distrug livezi si culturi agricole, ucid animale si pun in pericol vietile oamenilor, iar ca urmare Prefectura propune o modificare legislativa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„S-au obisnuit sa intre in localitati. Parca ar fi lacatusi mecanici – deschid usile, deschid frigiderele, mananca din frigider. Problema e ca sunt obisnuiti cu oamenii, cu gospodariile, iar acel urs nu se mai intoarce in padure ca sa caute hrana. Numarul ursilor a crescut foarte mult, iar cota de impuscare s-a mentinut aceeasi in ultimii cinci-sapte ani”, a spus prefectul de Covasna, scrie Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *