i3 a castigat premiul „Green Car of the Year” 2015

  i3 a câ?tigat premiul "Green Car of the Year" 2015
  i3 a castigat premiul "Green Car of the Year" 2015
  i3 a castigat premiul „Green Car of the Year” 2015

  Prin castigarea premiului „Green Car of the Year” 2015, BMW i3 a adaugat inca un trofeu la o serie impresionanta de onoruri primite in primul sau an pe piata. Automobilul ales pentru acest premiu, decernat de Green Car Journal la Salonul Auto de la Los Angeles 2014, este primul model integral electric din segmentul premium. Acest trofeu, care se adauga unei serii lungi de distinctii pe care BMW i3 le-a primit de-a lungul ultimelor luni, este inca o recunoastere a conceptului unic de mobilitate sustenabila pe care il ofera acest model. Peste 12000 de automobile BMW i3 au fost vandute cu incepere din luna noiembrie 2013. Prezenta unui numar din ce in ce mai mare de automobile de acest fel pe soselele din lumea intreaga este o dovada clara ca acum este posibil sa nu se emita emisii prin placerea condusului in segmentul premium si ca aceasta combinatie revolutionara este una de durata. La un an de la lansare, BMW i3 este deja al treilea cel mai bine vandut automobil integral electric de pe piata.

  Primii clienti BMW i3 din Germania au apreciat, in special, performantele sportive. Acestea se bazeaza pe un electromotor de 125 kW/170 CP, care ofera o reactie foarte buna a acceleratiei, si pe tehnologia avansata a sasiului. In principal, acesti conducatori utilizeaza BMW i3 pentru condus cotidian in trafic urban si pentru naveta spre si dinspre birou. Cel mai des, ei incarca acumulatorul litiu-ion peste noapte, la o sursa casnica. Motivele principale pentru care acesti clienti au cumparat primul automobil electric din portofoliul BMW Group sunt conceptul integrat de mobilitate sustenabila si experienta unei tehnologii de avangarda. In ochii primilor clienti germani, cele mai importante caracteristici ale BMW i3 au fost celula pasagerilor din fibra de carbon (CFRP), materialele din resurse regenerabile folosire la interior, tehnologia matura a propulsiei, conectivitatea de ultima ora si designul pe care clientii l-au considerat ca fiind unul „futurist”.
  Cererea pentru acest automobil electric, care optional poate fi echipat cu un sistem de extindere a autonomiei bazat pe un motor cu ardere interna, a depasit orice asteptari.
  Atat ca numar, cat si ca diversitate, seria de premii obtinute de BMW i3 – care a inceput inca dinainte de lansarea pe piata si care continua pe un trend ascendent – este exceptionala. In Germania, deja de la inceperea vanzarilor, BMW i3 a obtinut premiul „Green Steering Wheel” 2013 – una dintre categoriile competitiei „Volanul de Aur” organizata de Auto Bild si Bild am Sonntag – si a fost votat cel mai bun automobil din clasa la premiile „Best Cars” decernate de „auto, motor und sport”. De asemenea, modelul a obtinut doua premii din partea cititorilor revistei Auto Zeitung, precum si Auto Trophy 2013 si Green Mobility Trophy 2014.

  Si pe scena internationala, lansarea cu succes pe piata a modelului BMW i3 a fost insotita de calificative foarte bune in sondajele de opinie si in analizele realizate de expertii independenti. Pana acum, cele mai importante distinctii sunt premiile UK Car of the Year, Next Green Car, Green Car of the Year, Fleet Hero si succesul in segment in topul „Sunday Times Top 100” (toate acestea in Marea Britanie), premiul special al juriului la „Masina Anului in Elvetia”si un succes la premiile Trophées de l’Argus din Franta. In aprilie 2014, un juriu format din jurnalisti auto de pretutindeni au ales BMW i3 ca fiind „World Green Car of the Year” si „World Car Design of the Year” (Designul Auto al Anului in Lume).
  Designul exterior si interior al BMW i3, deopotriva inovator si individualist, a primit si el numeroase distinctii, printre care se numara German Design Award, iF gold pentru design de produs si „Automotive Interiors Expo Award”, in timp ce editia franceza a revistei GQ l-a numit pe directorul de design BMW i, Benoit Jacob, ca fiind „Designerul Anului”. Alte distinctii au fost acordate de Auto Bild, unde designul BMW i3 a fost ales „Inovatia Anului”, iar cititorii Auto Bild Klassik l-au numit „Clasicul Viitorului”.

  Cel mai recent premiu, „Green Car of the Year” 2015 – decernat la Salonul Auto de la Los Angeles -, este inca o recunoastere adusa conceptului global de mobilitate sustenabila pe care il ofera BMW i3. Evaluarea facuta de Green Car Journal s-a bazat pe faptul ca BMW i3 nu emite noxe in timpul utilizarii, pe designul ultrausor inovator si procentajul ridicat de materiale produse prin metode sustenabile ce sunt folosite in productie. Green Car Journal este specializat in reportaje privind tehnologiile cu dezvoltare durabila si care imbunatatesc eficienta, precum si tendintele de pionierat din industria auto si organizeaza – anual, cu incepere din 2005 – „Green Car of the Year” la Salonul Auto de la Los Angeles. Expozitia din acest an este deschisa publicului in perioada 21-30 noiembrie.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *