Ia, neamule, fasole martiana!

0
304

Dupa multitudinea de E-uri nocive din hrana noastra cea de toate zilele, basca modificarile genetice, poate ca mai sanatoase ar fi niste legume martiene. Poate ca, o sa auzim strgandu-se prin piete: Ia, neamule, fasole martiana. Nu-i de la turci. Pana cand oamenii de stiinta vor afla daca pe Marte exista sau nu apa, o alta descoperire a fost prezentata pe larg de presa internationala: solul martian are toate caracteristicile necesare pentru a permite cultivarea plantelor. Potrivit The Independent, preluat de Hotnews, si care citeaza concluzii ale unei echipe de chimisti din SUA, solul de pe Marte – cu un nivel al ph-ului situat intre 8 si 9, este potrivit pentru cultivarea unor specii precum fasolea verde sau sparanghelul.
Sonda Phoenix a prelevat cateva probe din solul de pe Marte, iar rezultatele primelor teste au fost analizate de chimisti de la Universitatea Tufts, de linga Boston. „Tipul de sol este similar cu cel de pe Pamant”, a declarat pentru The Independent profesorul Samuel Kounaves.
Faptul ca solul martian are caracteristici similare cu cel de pe Terra nu inseamna ca o samanta plantata pe Marte ar prinde radacini, date fiind conditiile meteo si lipsa apei.
Oamenii de stiinta care analizeaza informatiile trimise de sonda Phoenix au declarat ca probele demonstreaza conditii ce ar favoriza existenta vietii pe Marte.
Sursa: Ziua

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.