Iasi: Concurs de chimie si protectia mediului pentru liceeni

Iasi: Concurs de chimie si protectia mediului pentru liceeni
Iasi: Concurs de chimie si protectia mediului pentru liceeni

Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului a Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi organizeaza pe 23 noiembrie concursul „Acad. Cristofor Simionescu” – Chimie si protectia mediului pentru viitori ingineri. Acesta include doua sectiuni: chimie si protectia mediului si se adreseaza elevilor din ciclul de invatamant preuniversitar, din clasele IX-XII.

Principalul scop al concursului care se afla la prima editie il reprezintadescoperirea si promovarea elevilor pasionati de chimia aplicata in ingineria chimica si protectia mediului. Participarea la concurs este gratuita. Inscrierea la competitie se face de catre cadrul didactic indrumator, prin e-mail, la adresa [email protected], sau online, pe http://www.ascchemis.ro/concurs_ficpm/inscriere_online.html, pana pe 20 noiembrie 2013. La concurs pot participa mai multe cadre didactice de la aceeasi unitate de invatamant, dar fiecare poate coordona maxim zece elevi, indiferent in ce clasa se afla elevii respectivi.

Concursul consta intr-o proba scrisa, tip grila, pe baza tematicii afisate, cu o durata de 80 minute. Tezele vor contine 30 subiecte care vizeaza atat cunostintele stiintifice, cat si capacitatea elevilor de a rezolva in mod creativ anumite cerinte. Cei interesati pot gasi aici modele de subiecte:http://www.ascchemis.ro/concurs_ficpm/modele_subiecte.html

Pentru fiecare clasa/nivel, se acorda premiile I, al II-lea, al III-lea si o mentiune. Fiecare elev primeste, indiferent de punctajul obtinut, diploma de participare personalizata. Cadrul didactic a carui echipa de elevi realizeaza punctajul cel mai mare (obtinut prin cumularea punctajelor individuale ale elevilor indrumati) primeste un premiu special si este inclus automat in Comitetul Stiintific si de Organizare al editiei urmatoare a Concursului „Academician Cristofor Simionescu”. Fiecare cadru didactic primeste diploma de participare personalizata.

In afara competitiei propriu-se, elevii pot asista la o suita de experimente demonstrative, pot vizita o serie de laboratoare ale Facultatii de Inginerie Chimica si Protectia Mediului, pot stabili legaturi cu studentii asociatiei ASC „Chemis”, cea mai veche organizatie studenteasca din Campusul Universitar „Tudor Vladimirescu” si pot interactiona direct cu viitoare cadre didactice.

Elevii care vor fi remarcati de comitetul de organizare vor primi, in afara de premii si diplome, si invitatii la actiuni stiintifice dedicate liicenilor, cum ar fi „High School Science Projects”.

Concursul este organizat in colaborare cu Inspectoratele Scolare Judetene din Iasi, Botosani, Vaslui si Vrancea.

Detalii privind modul de inscriere si de desfasurare a concursului se gasesc la adresa http://www.ascchemis.ro/concurs_ficpm/.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente