Iepurii romanesti aduc tularemia in Italia

0
406

Autoritatile sanitar-veterinare din provincia Pavia, regiunea Lombardia, au intrat in alerta dupa depistarea intr-un fond de vanatoare a unui iepure importat din Romania infectat cu tularemie, boala infectioasa transmisibila la om.tularemia

Boala a fost descoperita dupa analiza carcasei unui animal suspect gasit mort, care facea parte dintr-un lot de 300 de iepuri importati din Romania in luna decembrie a anului 2009 pentru repopularea fondurilor de vanatoare, potrivit editiei on-line a ziarului „La Provincia Pavese”.

Autoritatile sanitar-veterinare au emis o atentionare persoanelor care intra in contact cu iepurii de a purta echipament de protectie corespunzator si de a evita sa atinga animalele moarte.

Acest caz de tularemie nu modifica insa data inceperii stagiunii de vanatoare, care e stabilita pentru 31 ianuarie. Vanatoarea de iepuri era inchisa in perioada aceasta, de la 9 decembrie anul trecut.

Tularemia este o boala infectioasa si contagioasa a animalelor rozatoare, specifica im mod particular iepurelui salbatic, produsa de o bacterie si transmisibila animalelor domestice si oamenilor.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.