Implementarea proiectului ”Iubeste pasarile – respecta biodiversitatea judetului tau”

Ornitologii satmareni ne indeamna sa prevenim ranirea pasarilor
Implementarea proiectului ”Iubeste pasarile – respecta biodiversitatea judetului tau”

In urma lansarii de APM Satu Mare in parteneriat cu ISJ Satu Mare, Societatea Ornitologica Romana – Sucursala Satu Mare, Administratorul Helesteelor de la Moftin, a Programului de educatie ecologica pe biodiversitate ”Iubeste pasarile – Respecta biodiversitatea judetului tau”, s-au inscris 13 echipaje de la institutiile de invatamant din judetul Satu Mare: Scolile Gimnaziale Lazuri, Ratesti, Valea Vinului, Beltiug, Moftin, Lucaceni, nr. 1 Negresti Oas,”Ion Creanga” Satu Mare, ”Octavian Goga” Satu Mare, Liceul Reformat, Liceul Teoretic German, Colegiul National ”Ioan Slavici” si Liceul ”I. G. Andron” Negresti Oas. Scopul programului care se desfasoara in perioada ianuarie – aprilie 2014, este constientizarea importantei habitatelor acvatice si familiarizarea tinerei generatii cu tipurile de pasari acvatice.

Pe perioada implementarii programului s-a desfasurat in luna februarie la Helesteele de la Moftin o instruire privind importanta habitatelor din zonele umede precum si o prima monitorizare a pasarilor specifice zonelor umede, monitorizare care a fost continuata de fiecare echipaj si pe cont propriu in diferite locatii ale judetului.

Cea de a doua activitate din cadrul Programului se va desfasura in data de 24.03.2014, incepand cu ora 10.00, in comuna Moftin (in zona terenului de fotbal), unde toate echipajele inscrise in program, alaturi de specialistii de la APM Satu Mare si de la Societatea Ornitologica Romnana – Sucursala Satu Mare vor participa la seminarul in aer liber cu tema ”Impactul schimbarilor climatice aspra biodiversitatii zonelor umede”, seminar sustinut de un specialist in meteorologie.

Avand in vedere importanta arborilor pentru reducerea impactului poluarii asupra schimbarilor climatice, seminarul va avea si o parte practica si va consta din plantarea de puieti pe fostul amplasament al depozitului de deseuri de pe raza comunei Moftin.
Programul de educatie ecologica ”Iubeste pasarile – Respecta biodiversitatea judetului tau” se va finaliza in preajma Zilei Pasarilor, printr-un concurs prin care se vor evalua cunostintele dobandite pe parcursul programului, iar motivarea va consta dintr-o excursie la habitatele umede din Italia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *