Impuscaturi de rezervatie – Vanatoare in Delta

0
514

La doar o saptamana dupa ce Jurnalul National a prezentat rezultatele tragice ale unei partide de vanatoare desfasurate pe bratul Sf. Gheorghe din Delta Dunarii (pelicani creti – specie protejata – plini de sange), o noua partida de impuscaturi are loc astazi in Rezervatia Biosferei.
pelicani
Organizata de Asociatia Judeteana pentru Vanatoare si Pescuit Sportiv Constanta, partida va avea loc in partea de sud a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, care teritorial este situata in judetul condus de Nicusor Constantinescu si Radu Mazare. Vor fi vanati mistreti. Locuitorii celor catorva localitati aflate in zona, Corbu, Sacele, Vadu, Sinoie, Mihai Viteazu, au fost avertizati joi si vineri de agentii ecologi ai Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii sa nu iasa in aceasta dimineata la pescuit sau la recoltat stuf, recomandandu-li-se sa ramana in case. Totul va fi legal, intrucat AJVPS Constanta are documentele de mediu necesare organizarii vanatorii pe o suprafata de 200 de hectare in sudul lacului Sinoie, avizele fiind valabile pana in mai 2009. Guvernatorul Rezervatiei Liviu Mihaiu a declarat ca nu stie nimic despre partida de vanatoare din zona de sud a Rezervatiei, dar ca aceasta este legala.

In urma cu o saptamana, organizatia ecologista Una e Natura publica fotografii cu urmarile unei partide de vanatoare desfasurate in apropiere de Uzlina, pe bratul Sf. Gheorghe. Imaginile infatisau lebede moarte si pelicani creti plini de sange. Autoritatile nu au dat nici pana acum de urma autorilor masacrului, rezumandu-se la a da vina pe sistemul politic de la varf care se chinuie de multi ani sa adopte o prevedere la Legea vanatorii, care sa interzica impuscaturile in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.