In 2012 ne vor -praji- radiatiile?

0
897

Toate previziunile sumbre, care dau anul 2012 ca fiind cel in care lumea se va sfarsi, ar putea avea o explicatie stiintifica. Savantii sustin ca atunci s-ar putea inversa polii magnetici ai Pamantului, Nordul devenind Sud, si invers. Pe ce se bazeaza aceasta ipoteza? Un grup de geofizieni din Germania a descoperit ca, de cand exista Terra, polii ei trec prin aceasta schimbare o data la fiecare sute de mii. Peste trei ani ar fi timpul sa se intample din nou…2012

Analizand mostre din solul Pamantului, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca inversarea polilor s-a petrecut de mai multe ori in istoria Terrei. In ultimul milion de ani, intervalele la care s-au succedat aceste inversari au variat de la 71.000 la 125.000 de ani. Vestea proasta pentru noi e ca se apropie o noua astfel de schimbare, iar dupa calculele facute de cercetatori, se va intampla in 2012. Exact anul in care calendarul mayas, dar si Nostradamus au anuntat ca va veni sfarsitul lumii.

Gaurile din stratul de ozon vor fi uriase

Ce se va intampla atunci, mai exact, daca polii se vor inversa? Efectele vor fi devastatoare, avertizeaza savantii. Campul magnetic va slabi si se va porni o furtuna electromagnetica extrem de puternica, insotita de un val de radiatii solare care vor afecta in primul rand omenirea – am putea fi, practic, prajiti! -, apoi satelitii artificiali ai Terrei.

In plus, anotimpurile si ciclurile naturale care depind de pozitia planetei fata de Soare vor suferi schimbari semnificative. Profesorul Vicenzo Carbone, de la Universitatea din Calabria, vorbeste despre consecinte ingrijoratoare, care includ marirea gaurilor de ozon din atmosfera, modificarea nivelului oceanului planetar, caderea retelelor de electricitate si punerea in dificultate a pasarilor migratoare si a mamiferelor subacvatice care se deplaseaza folosind polii magnetici. Deja, naturalistii care studiaza comportamentul pasarilor au semnalat mai multe cazuri de porumbei, pelicani si egrete care s-au dezorientat aparent inexplicabil si s-au pierdut pe drum, in Suedia si in cateva state americane, precum California, Dakota de Nord si Carolina de Sud.

ADN-ul uman ar putea fi reprogramat

Cercetatorii de la Universitatea din Calabria sustin ca „pe masura ce ne apropiem de anul 2012, vor avea loc mai multe schimbari la nivelul planetei, care vor provoca modificari radicale si bruste de clima, timpul va ajunge la zero, iar ADN-ul uman va fi reprogramat”. Teoria este sustinuta de mayasi, care au prevazut ca „sfarsitul timpului” va avea loc pe 21 decembrie 2012.

Mayasii au prevazut sfarsitul lumii la 21 decembrie 2012

Maya, o civilizatie avansata, care a disparut in secolul al XVI-lea, a conceput unul dintre cele mai precise calendare cunoscute de om. Acesta se incheie pe 21 decembrie 2012, zi in care incepe alinierea soarelui nostru cu stelele din centrul Caii Lactee. Mayasii credeau ca, la acea data, lumea noastra se va sfarsi prin foc, va aparea un nou soare si o lume mai evoluata se va naste. Filmul „2012”, care va fi lansat in luna noiembrie pe marile ecrane din Romania, este inspirat din credinta ca lumea se va sfarsi conform previziunilor mayasilor. Pelicula prezinta cum lumea va fi distrusa de un cataclism in 2012, si doar cativa oameni vor supravietui.

Sursa: Libertatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.