In acest an, Saptamana Mobilitatii Europene va avea loc sub deviza Aer curat – E randul tau!

In acest an, Saptamana Mobilitatii Europene va avea loc sub deviza Aer curat – E randul tau!
In acest an, Saptamana Mobilitatii Europene va avea loc sub deviza Aer curat – E randul tau!

In perioada 16-22 septembrie, in Oradea vor avea loc o serie de manifestari in acest sens.

Saptamana Mobilitatii Europene este o campanie anuala privind mobilitatea urbana durabila, organizata de Secretariatul european de coordonare, cu sprijinul directiilor generale pentru Mediu si Transport al Comisiei Europene. Intre 16 si 22 septembrie 2013, Saptamana Mobilitatii Europene reprezinta oportunitatea autoritatilor locale europene de a introduce si de a promova masuri durabile de transport si de a invita cetatenii lor sa incerce alternative la utilizarea propiilor autovehicule.
Saptamana culmineaza cu actiunea 22 Septembrie – In oras fara masina mea!, zi in care populatia urbana este indemnata sa renunte la deplasarea cu masina personala in oras si sa foloseasca mijloace de transport nepoluante sau mersul pe jos. De la introducerea sa in 2002, impactul Saptamanii mobilitatii a cunoscut o crestere continua a numarului oraselor participante, atat in Europa cat si in lume. Anul trecut s-a inregistrat in vederea participarii un numar record de 2.181 de orase reprezentand aproximativ 237 de milioane de locuitori.
Aer curat

„Scopul campaniei consta in promovarea formelor alternative de transport ecologic si de a sublinia faptul ca mobilitatea sporeste in mod clar calitatea vietii in orase, ajutand la reducerea poluarii aerului, poluarii fonice, a accidentelor si la reducerea numarului persoanelor obeze”, a precizat Loredana Tirt, purtatorul de cuvant al APM Bihor.
In acest an, Saptamana Mobilitatii Europene este organizata de A.D.I Zona Metropolitana Oradea, A.D.I Transregio, Primaria Municipiului Oradea, Oradea Transport Local, Asociatia Pro Bikers Oradea in parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului Bihor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *