In Brazilia au descoperit o specie de feline necunoscuta pentru stiinta

0
595
În Brazilia au descoperit o specie de feline necunoscut? pentru ?tiin??
În Brazilia au descoperit o specie de feline necunoscută pentru știință
In Brazilia au descoperit o specie de feline necunoscuta pentru stiinta
In Brazilia au descoperit o specie de feline necunoscuta pentru stiinta

In pofida faptului ca practic fiecare colt al lumii a fost minutios studiat si analizat, uneori insa natura ofera surprize placute oamenilor de stiinta, permitandu-le sa descopere noi specii de flora si fauna necunoscute pina in prezent.

Urmatoarea descoperirea a avut loc de aceasta data in Brazilia. Pisicile salbatice oncilla care traiesc in padurile din nordul Braziliei, nu au relatii interspecii, ce permit a fi considerate ca doua tipuri diferite.

Oncillele nu au diferente genetice sau istorice. Acest fapt a permis biologilor sa le recunoasca ca prima specie de feline descoperita in secolul actual. Rezultatul cercetarilor a fost plasat in publicatia Current Biology.
Dupa cum afirma unul dintre autorii studiului, acum ei au de gand sa acorde o atentie sporita populatiei de pisici braziliene, deoarece nu exista nici un aspect in fiziologie si viata lor, care ar fi fost complet sau partial studiat de oamenii de stiinta.
Pisicile Oncilla din padurile braziliene sunt de 4 tipuri si toate dintre ele sunt amenintate cu disparitia. Doar mai multe informatii cu privire la evolutia lor, ecologie si genomului pot ajuta la elaborarea masurilor eficiente pentru a proteja aceste animale rare.

Eduardo Eyzrik a comparat mostrele de ADN la diferite pisici salbatice din Brazilia si a constatat ca oncilla de fapt sunt impartite in doua specii diferite. A fost efectuata o analiza comparativa a mai mult de 200 de probe ADN ale pisicilor oncilla cu habitatele din padurile de nord si de sud a Braziliei.

Datorita unui studiu larg s-a reusit sa se stabileasca faptul ca aceste doua populatii de pisici nu sunt legate intre ele. Astfel gena pisicilor de nord continea urme de incrucisare cu alte specii de pisici, pe cind ADN-ul omologilor de sud a ramas nemodificat.

Savantii spera ca noile date ii vor ajuta la combaterea disparitiei acestor specii de feline la nivel genetic datorita unei noi strategii de protectie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.