In cadrul Programului Operational Sectorial Mediu s-au facut plati in valoare de peste 807 milioane de lei

  0
  597
  Programul de granturi mici al Fondului Global de Mediu se retrage din ?ara noastr?
  Programul de granturi mici al Fondului Global de Mediu se retrage din ţara noastră
  In cadrul Programului Operational Sectorial Mediu s-au facut plati in valoare de peste 807 milioane de lei

  Pana la data de 2 mai, in cadrul Programului Operational Sectorial Mediu s-au facut plati in valoare de peste 807 milioane de lei, din care 385 de milioane de la bugetul de stat, restul reprezentand fonduri europene, conform informatiilor postate pe site-ul Ministerului Mediului, care gestioneaza acest program.

  Axa I – sectorul de apa/apa uzata a atras cea mai mare parte din bani, respectiv 430,3 milioane de lei.
  Acest sector beneficiaza de cea mai mare parte din fondurile europene alocate POS Mediu (60%).

  Investitiile au in vedere extinderea/modernizarea retelelor de apa si canalizare, construirea/modernizarea statiilor de tratare a apei potabile si a statiilor de epurare, precum si cresterea calitatii serviciilor publice de apa si canalizare, in conditiile unor tarife acceptabile pentru populatie.

  Cei mai putini bani au ajuns la axa 6- asistenta tehnica, care are ca scop cresterea capacitatii de absorbtie a fondurilor Uniunii Europene, prin finantarea activitatilor de monitorizare, evaluare si control a proiectelor, respectiv actiuni de publicitate si informare pentru POS Mediu. Beneficiarii proiectelor sunt Autoritatea de Management si Organismele Intermediare.

  Bugetul total al POS Mediu este de aproximativ 5,6 miliarde de euro, din care 4,5 miliarde de euro reprezinta finantare nerambursabila a Uniunii Europene si peste 1 miliard de euro reprezinta contributia nationala.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.