In comuna aradeana Bata va fi amenajata o pepiniera pentru culturi energetice

O companie din Germania amenajeaza in comuna aradeana Bata o pepiniera pentru culturi energetice in care vor fi cultivati aproximativ 3 milioane de hibrizi de plop cu mare valoare calorica, transmite corespondentul NewsIn.
pepiniera
Primarul comunei Bata, Ion Micurescu, a spus, luni, ca germanii au luat in arenda 100 de hectare de teren, pe care va fi amenajata pepiniera.

“Terenul a fost curatat de vegetatia salbatica, apoi a fost arat si discuit, urmand ca in zilele urmatoare sa inceapa plantarea puietilor. Deja compania germana a dus la Bata 500.000 de puieti de plop hibrid. Se doreste ca pana la sfarsitul verii sa se planteze 3 milioane de puieti. Hibridul de plop are o mare valoare calorica, similar lemnului de esenta tare si are o crestere rapida. El se cultiva in conditii riguroase, avand nevoie de multa apa pentru crestere si dezvoltare”, a declarat Ion Micurescu.

Primarul a mai spus ca apa necesara este asigurata de raul Mures, care curge prin apropierea comunei Bata.

“Dupa cinci ani de la plantare, hibrizii de plop se recolteaza, se toaca si se bricheteaza. Produsul obtinut se foloseste in centralele termice de producere a energiei electrice si termice”, a spus Micurescu.

Reprezentantii companiei germane au transportat la Bata utilajele necesare plantarii puietilor, precum si cele folosite la irigarea lor. In prima faza, firma din Germania va angaja 20 de persoane, care vor lucra la pepiniera pentru culturi energetice.

Sursa: NewsIn

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,166FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente