In curand – un autovehicul hibrid cu trei roti

Energia electrica pare sa prinda demaraj pe strazile din toata lumea, insa cu toate acestea, un model hibrid care sa circule pe doar trei roti reprezinta o necunoscuta pentru publicul larg.

Conform publicatiei online AutoblogGreen, care a discutat recent cu Robert Q. Rilley, creatorul modelului hibrid XR3, acest vehicul pentru tranzit personal a fost vandut online in ultimul an ca autovehicul ce poate fi asamblat de catre proprietar, insa este destinat circulatiei pe strazi. Acesta a adaugat faptul ca un prototip va fi supus unor teste pentru productie la Michigan.

Modelul XR3 se bazeaza pe faptul ca in traficul urban, aproximativ 80% din energia vehiculului este legata de masa acestuia. Astfel, XR3 propune o masa redusa, un motor diesel de 23 cai putere, precum si un set de baterii Li-Ion. Cand cele doua sisteme sunt folosite complementar (jumatate din drumul parcurs prin intermediul puterii electrice, jumatate cu diesel), consumul mediu al masinii atinge un raport impresionant de 1,2 L / 100 km.

Intrebarea ramane cand ne vom putea procura un asemenea model ?

Sursa: Alternative Consumer

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente