In debutul Zilelor Bucurestiului, oameni politici si actori au plantat 150 de arbori in Parcul Tineretului

Adriean VideanuIn debutul Zilelor Bucurestiului, oameni politici si actori au plantat 150 de arbori in Parcul Tineretului. Actiunea a fost initiata de primarie.

Oameni politici, actori, si reprezentanti ai municipalitatii s-au adunat ieri in Parcul Tineretului pentru a planta 150 de arbori, in cadrul unei actiuni care a deschis Zilele Bucurestiului.

La ora 11.00 dimineata, parcarea din fata Salii Polivalente a fost luata cu asalt de masini. Singurul care a preferat sa vina pe bicicleta intr-o zi mohorata de toamna a fost ministrul mediului, Attila Korodi.

Videanu: „Fara „Mary, I love you””

Mai echipati sau in costum, participantii la actiune au dat dovada de maiestrie in manuirea cazmalei. Si au ascultat de indemnul lui Videanu, care a fost in forma la glume: „Va rog, nu inscriptionati pe copaci „Mary, I love you” si, special pentru primarul sectorului 5, va anunt ca avem si corcodusi de plantat”.

Gropile erau deja sapate, iar cei 150 de copaci – platani, mesteceni si corcodusi rosii – fusesera deja asezati in pamant. „Finisarea” lucrarilor le-a dat insa batai de cap participantilor, in special doamnelor. Desi mai plantase, Elena Udrea si-a dat seama abia ieri ca e mai greu decat cu avocatura. A avut insa noroc de un dascal bun: fostul ministru al mediului, Sulfina Barbu. „Nu puneti foarte multa apa, doamna Udrea, ca nu e bine”, ii explica aceasta.

La un alt copac, fiica mai mica a presedintelui Basescu, Elena, incerca sa dea de cap tehnicii manuirii lopetii. „Eu am mai plantat, dar simbolic, nu ca acuma. Sa vada lumea ca se poate aniversa Ziua Bucurestiului si altfel, adica punand un pom”, a explicat aceasta.

Alexandru Arsinel, antrenat in comunism

Unul dintre cei mai activi voluntari a fost ministrul mediului, Attila Korodi. Nici actorul Alexandru Arsinel nu a fost mai prejos. „Pentru o actiune de genul asta ma scol si la patru dimineata”, a spus serios acesta, dupa care a inceput sa povesteasca cum iesea la curatat zapada pe timpul lui Ceausescu.

Alaturi de oameni politici, la invitatia lui Videanu au mai raspuns si actorii Mircea Diaconu, Vladimir Gaitan, George Mihaita, George Ivascu, Valentin Teodosiu. Marii absenti au fost premierul Tariceanu si presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, care a renuntat in ultima clipa sa participe.
vedete

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *