In localitatea Vizantea-Livezi gasiti izvoare cu apa minerala cu proprietati terapeutice

0
1077

In Muntii Vrancei, mai exact in comuna Vizantea-Livezi, exista un loc ideal pentru cei care vor sa evadeze din oras si sa petreca in liniste cateva zile. Pe langa drumetii pe carari de munte si prin padurile inverzite de primavara, puteti sa incercati baile in apele sulfuroase din zona, cunoscute pentru efectele terapeutice.
apa cu proprietati terapeutice

La doar 50 de kilometri de Focsani, localitatea Vizantea-Livezi este un meleag binecuvantat nu doar prin frumusetea locurilor si a oamenilor. Zona ascunde si alte bogatii. Izvoarele cu ape minerale tamaduitoare.

Am ajuns la primul izvor, batranii spun ca este apa buna pentru stomac. Acest foraj s-a facut in 1988.

O poteca serpuitoare care trece printr-o padure de conifere ne duce
intr-o poiana plina de verdeata. Aici dam de al doilea izvor, cu apa buna pentru afectiuni de vedere. Ceva mai departe, alt fir care vine din strafundurile pamantului.

Am ajuns la izvorul cu apa sulfuroasa, izvoraste de la 160 de metri adancime, nici acesta nu e exploatat cum trebuie, miroase a sulf e buna pt reumatism asa spun batranii.

Localnicii au inteles ce bogatii ascunde zona in care traiesc si le-au valorificat. De ani de zile, cara apa tamaduitoare din munti, iar turistii care vin in zona fac bai terapeutice. Batranii pun apa sulfuroasa in cazi mari de lemn, apoi arunca in ea bolovani incinsi bine. Tanti Anica este vestita pentru tratamentul vindecator.

„Sunt persoane care au venit mai sa le dam jos din masina cu
targa, de la 2 bai nu le-a mai trebuit carja, baston, nimic am persoane care de ani de zile fac treba asta”, ne-a spus Tanti Anica.

Inainte sa ne continuam plimbarea, ne oprim la o gustare. Imbracate in straie traditionale, tanti Viorica, Margareta si Florica ne primesc cu bratele deschise.

In Vizantea Livezi sa mergeti si la biserica ridicata pe la 1850 de calugarii greci.

Tot aici, arheologii au facut o descoperire controversata, este vorba despre mai multe pietre perfect taiate despre care se crede ca s-ar afla acolo inca de pe vremea dacilor.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.