In oras o zi fara masina mea

Asociatia de promovare a dezvoltarii comunitatii EuroDEMOS desfasora in perioada 15 septembrie – 30 noiembrie 2008 proiectul european “Tinerii implicati in Saptamana Europeana a Mobilitatii” finantat cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul “Tineret in Actiune” si co-finantat de Primaria Municipiului Iasi.
baza defilarii
Multumita derularii de catre Asociatia EuroDEMOS a acestui proiect european, este primul an in care Municipalitatea din Iasi este “partener de aur” al evenimentului “Saptamana Europeana a Mobilitatii”. Acest proiect iesean incununeaza o serie intreaga de activitati care ca numar si consistenta pot fi comparate in acest an cu cele ale Municipalitatii din Bologna.
Prin intermediul acestui proiect european ce a reprezentat pentru Asociatia de Atitudini Civice EuroDEMOS organizarea celei de-a saptea editii a Saptamanii Europene a Mobilitatii la Iasi, s-a oferit posibilitatea folosirii de catre partenerii europeni a experientei practice acumulate din cele 6 editii anterioare ale organizarii acestei Saptamani. Aceasta a saptea editie a oferit tuturor participantilor un model de buna practica pentru organizarea editiilor viitoare a Saptamanii Europene a Mobilitatii in tarile si orasele de provenienta.

Participantii internationali s-au implicat direct in organizarea Saptamanii Europene a Mobilitatii in Municipiul Iasi desfasurand complexa serie de activitati necesare indeplinirii scopului proiectului, cum ar fi: campanie stradala informativa, dezbateri, seminarii, prezentari cu tematica de mediu, concurs de orientare turistica, work-shopuri, evenimente publice s.a.
In cadrul celor 5 work-shop-uri cu tematica de mediu participantii au lucrat in grupuri multinationale, eficient folosindu-si creativitatea si la pregatirea eco-evenimentului public “In oras o zi fara masina mea” desfasurat luni, 22 septembrie, la Sala Mare a Primariei Municipiului Iasi, eco-eveniment dedicat comunitatii locale. Eco-evenimentul a cuprins: expozitie de fotografii si desene cu mesaje ecologice, interpretarea in premiera a unei scenete umoristice, prezentarea mascotei proiectului si a unei colectii de costumatii din materiale reciclabile.

Evenimentul s-a incheiat cu inmanarea de catre doamna viceprimar Camelia Gavrila a Certificatelor Youthpass celor 35 de participanti internationali ai proiectului.

Participantii internationali s-au implicat direct si in campania stradala informativa oferind cetatenilor Iasului informatii privind rolul organizarii evenimentelor prilejuite de Saptamana Europeana a Mobilitatii, efectele nocive ale poluarii si perimetrul inchis circulatiei masinilor in data de 21 septembrie. In campanie s-a mers si cu mascota proiectului, mascota realizata de participanti in cadrul work-shop-urilor.

Ziua de 22 septembrie a fost marcata de participanti si prin concursul de orientare turistica. Participantii s-au impartit in echipe multinationale si au identificat toate obiectivele contra cronometru. Echipa castigatoare a fost premiata, medaliile au fost oferite de domnul Sorin Iacoban – sustinator local inca de la prima editie a evenimentului.
Organizatorii EuroDEMOS in colaborare cu cele 4 organizatii partenere au facut in asa fel ca la acest proiect aflat la ce-a de-a saptea editie sa fie prezenti reprezentanti din 7 tari: Polonia, Germania, Italia, Bulgaria, Ungaria, Statele Unite ale Americii si Romania.

Toate etapele proiectului se vor finaliza in data de 30 noiembrie 2008.
Partenerii europeni ai proiectului sunt: Primaria Orasului Torino – Biroul pentru Schimburi Internationale – Italia, Torino; Semper Avanti, NGO – Polonia, Wroclaw; Foundation for Children of Kamut – Ungaria, Kamut; Youth and Civil Initiatives in the Rose Valley, NGO – Bulgaria, Karlovo.
Proiectul este promovat la nivel european si pe paginile web europene: www.mobilityweek.eu (Saptamana Europeana a Mobilitatii) si www.involved-youth-coalition.com(Reteaua Europeana de Promovare a Implicarii Tinerilor in Procesul Decizional – Coalitia Tinerilor Implicati).

Autor: Ana-Cristina Zacornea


Observatii:
Asociatia EuroDEMOS: Iasi, str. Pacurari 20, bl 4, parter, cod postal: 700511,
tel/fax: 0332803634
mobil: 0743360315, 0741936360
email: [email protected]

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente