In ”Saptamana de mediu” (7-11 aprilie), Asociatia Pro Somes va derula actiuni de ecologizare a Somesului si afluentilor

  0
  587
  În ”Săptămâna de mediu” (7-11 aprilie), Asociaţia Pro Someş va derula acţiuni de ecologizare a Someşului şi afluenţilor
  In ”Saptamana de mediu” (7-11 aprilie), Asociatia Pro Somes va derula actiuni de ecologizare a Somesului si afluentilor
  In ”Saptamana de mediu” (7-11 aprilie), Asociatia Pro Somes va derula actiuni de ecologizare a Somesului si afluentilor

  In ”Saptamana de mediu” (7-11 aprilie), Asociatia Pro Somes va derula actiuni de ecologizare a Somesului si afluentilor. In ultima zi a programului, in judet vor veni Mircea Geoana si 17 parlamentari din Comisia pentru mediu a Camerei Deputatilor, care vor participa la o dezbatere la Bistrita, vor planta puieti la Singeorz-Bai si vor vizita fabrica Silvania si pepiniera de la Lunca Ilvei.

  Asociatia pentru protectia mediului si prezervarea resurselor de apa Pro Somes, presedinte Stefan Sangeorzan, infiintata acum zece ani si din care fac parte 23 de comune si trei orase (Beclean, Nasaud, Singeorz-Bai) organizeaza ”Saptamana de mediu” (7-11 aprilie).

  In 8, 9 si 10 aprilie vor avea loc, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean, actiuni de ecologizare a malurilor Somesului si afluentilor lui, la care vor participa institutii publice si elevi. Se vor desfasura cu aceasta ocazie diferite concursuri sportive si pe teme de mediu, Asociatia Pro Somes urmand sa ofere castigatorilor diplome si cupe. Din fiecare localitate inscrisa in asociatie va fi desemnat un elev care la sfarsitul lunii va participa intr-un week-end la o tabara la Anies.

  Vineri 11 aprilie, de la 9.30, la Palatul Administrativ din Bistrita va fi semnat un protocol de colaborare intre Pro Somes si Politie, Jandarmerie, Garda de Mediu, APM, Apele Romane, ISJ si AJOFM, iar la ora 10.00 va incepe o dezbatere la care sunt invitati 17 parlamentari de toate culorile politice, membri in Comisia pentru mediu si echilibru ecologic a Camerei Deputatilor, ministrul delegat pentru ape, paduri si piscicultura, Doina Pana, primari din judet, dar si senatorul Mircea Geoana, inalt reprezentant al premierului pentru promovarea proiectelor economice strategice si de diplomatie publica.

  Dupa ora 13.00, invitatii vor planta arbusti ornamentali in parcul din Singeorz-Bai si vor vizita apoi platforma societatii Silvania International de la Lunca Ilvei si pepiniera Ocolului Silvic Lunca Ilvei.

  In perioada respectiva in judet se va afla si Mihaela Geoana, presedinta Crucii Rosii, invitata la o serie de actiuni distincte, derulate de Crucea Rosie Bistrita-Nasaud.

  ”De marti, Asociatia Pro Somes va avea sase angajati cu carte de munca, agenti ecologi. Fiecare din ei va avea in responsabilitate 15 km din raul Somes si vor patrula pe scutere, oferind sprijin politistilor si jandarmilor. De acum vor fi mai multi ochi pe cei care nu respecta conditiile de mediu si nu pastreaza apele curate. Declaram razboi asasinilor de mediu si zilnic vom fi pe langa Somes si afluentii lui”, a declarat pentru Timp Online presedintele Asociatiei Pro Somes, Stefan Sangeorzan.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.