In sfarsit, progrese notabile pentru lansarea in 2012 a unui Toyota Prius electric

0
335

Lipsa de interes a producatorului de autoturisme Toyota pentru lansarea unei versiuni electrice aphevprius.jpg modelului Prius a surprins pe multi. Argumentele cele mai frecvente ale producatorului se refera la cerintele costisitoare si inconvenabile ale unui sistem electric.

Cu toate acestea, Toyota a decis pana la urma sa doteze un numar semnificativ de autoturisme cu priza. Incepand din 2012, Toyota va produce intre 20 000 si 30 000 de astfel de modele electrice, sau cel putin asa se mentioneaza intr-un raport al agentiei japoneze de presa Nikkei. Raportul mai arata ca aceste masini nu vor fi ieftine, ceea ce indica faptul ca inca suntem departe de o electrificare a autovehiculelor.

Acumulatoarele mari pe baza de lithium-ion din dotarea acestor masini va ridica pretul unui asemenea exemplar la aproximativ 48 000 de dolari, ceea ce il face mai scump decat modelul electric Chevrolet Volt produs de General Motors. In plus, autonomia electrica a autoturismului se pare ca nu va depasi 30 km.

Prin urmare, este greu sa nu fim dezamagiti de performantele preconizate ale acestui Prius electric, avand in vedere ca modelul Volt promite o autonomie de aproape 80 km la un pret mai mic, dar cel putin Toyota pregateste in sfarsit lansarea modelului in serie.
Sursa: EcoGeek

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.