In Timis exista in mediul rural 134 de gropi de gunoi neconforme

  0
  477

  Un numar de 134 de gropi de gunoi din zona rurala a judetului Timis inca mai functioneaza, potrivit Agentiei pentru Protectia Mediului, desi toate ar fi trebuit sa se inchida pana in 16 iulie, transmite corespondentul NewsIn.gropi gunoi

  Gropile de gunoi trebuia sa se inchida de la mijlocul lunii iulie, insa edilii locali au facut eforturi mari ca sa identifice resursele necesare pentru inchiderea acestora. Unii se plang de faptul ca nu au bani in bugetul local ca sa plateasca inchiderea acestora, iar, pe de alta parte, tariful pentru colectarea si depozitarea in alta zona a deseurilor provenite din gospodarii va creste.

  In Timisoara tariful pentru colectarea gunoiului s-a dublat de la inceputul anului, din cauza ca nu este construita inca o groapa de gunoi ecologica, iar deseurile sunt transportate in judetul Hunedoara. Autoritatile au anuntat, de asemenea, ca deseurile din localitatile din Timis vor fi transportate in judetul Arad si Caras-Severin.

  Potrivit unei informari a Agentiei de Protectie a Mediului intocmita de Nicoleta Table, de la compartimentul de gestiune a deseurilor si chimicale, din totalul de 171 de spatii de depozitare a deseurilor din zona rurala din judetul Timis, 34 sunt inchise.

  Comisarii Garzii de Mediu sustin ca exista localitati care probabil nu au transmis Agentiei pentru Protectie a Mediului faptul ca si-au inchis gropile. „O sa verificam conform ordinelor pe care le avem. Vom incepe controlul la aceste gropi, daca nu sunt inchise vom aplica sanctiunile de rigoare. La unele localitati nu e finalizata aceasta inchidere, unele sunt intr-o faza mai avansata, altele inchise 80-90 la suta. S-ar putea ca evidenta Agentiei sa nu fie chiar exacta, pentru ca nu toate primariile au comunicat Agentiei acest lucru”, a declarat comisarul sef al Garzii de Mediu, Mihai Cepeha.

  Timisul va avea un deponeu ecologic abia anul viitor. Licitatia de atribuire a constructorului deponeului de la Ghizela va avea loc in aceasta vara.

  Sursa: NewsIn

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.