Depozitele de deseuri din Tg. Mures si Reghin nu au fost inchise

In judetul Mures mai sunt gropi de gunoi care nu au fost inchise, la Tg Mures si Reghin, desi termenul de inchidere a depozitelor neconforme a expirat joi, 16 iulie, transmite corespondentul NewsIn.gropi gunoi targu mures

“Din informatiile pe care le avem primite, circa 80% din gropile din mediul rural sunt inchise. Probabil ca si celelalte au fost inchise, dar inca nu au fost transmise situatiile. Din discutiile pe care le-am avut cu primaria municipiulu Tirgu Mures, probabil depozitul de deseuri de la Cristesti nu va fi inchis din imposibilitatea de a duce aceste deseuri la Sighisoara”, a declarat seful Agentiei pentru Protectia Mediului Mures, Danut Stefanescu.

Acesta a precizat ca APM si si comisari de la Garda de Mediu vor incepe controalele in perioada imediat urmatoare. “Vor incepe de saptamana viitoare sa faca vizite la fiecare comuna pentru a vedea modul in care au fost inchise aceste gropi de gunoi”, a spus Stefanescu. Potrivit acestuia, primaria din Targu Mures are si alte planuri privind gestionarea deseurilor, cum ar fi infiintarea unei statii de compactare si infoliere a deseurilor care mai pot fi pastrate pe amplasament inca un an.

Amenzile pentru neinchiderea gropilor de gunoi ajung pana la 30.000 de lei.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente