Campania Miscarea de Reciclare va ajunge astazi la Brasov

Campania Miscarea de Reciclare, eveniment organizat sub patronajul Ministerului Mediului, se va desfasura astazi la Brasov, a anuntat vineri Ministerul Mediului.miscarea de reciclare

Incepand cu ora 10:00, brasovenii sunt asteptati la cortul Miscarii unde vor primi informatii, si gustari “verzi”. De asemenea, se vor desfasura activitati de recycle art pentru toate tipurile de deseuri (bijuterii handmade din materiale reciclate, instalatii, becuri pictate, stative cu informatii generale despre reciclare) sub indrumarea unor artisti specializati.

O ora mai tarziu, voluntari pe role si biciclete vor imparti materiale promotionale si vor organiza concursuri in compania artistilor de la Drum Cafe. Caravana biciclistilor va circula pe traseul Str. Muresenilor – Str. G. Baritiu – Str. Richter – Poarta Schei – Str. Gr. Dinicu- Str. Nicolae Balcescu. In fata magazinului universal din centrul municipiului Brasov, recrutii se vor intalni cu trupa Drum Cafe.

Dupa ora 13:00, cei de la Drum Cafe se vor deplasa la cortul Miscarea de Reciclare, unde vor executa momente de freeze si vor imparti cadouri si gustari eco. Dupa-amiaza, in acelasi loc, va avea loc concursul Recycle Art, in urma caruia vor fi premiati cei mai creativi participanti la recycle art, benzi desenate, origami si desen.

Caravana Miscarea de Reciclare se va incheia cu concertul Directia 5 si Proconsul, de la ora 19.

Miscarea de Reciclare este primul proiect national de educare a publicului larg in privinta reciclarii (ambalaje, DEEE si alte tipuri de deseuri reciclabile). Campania se desfasoara sub patronajul Ministerului Mediului si are ca principal partener Societatea Romana de Televiziune. Miscarea de Reciclare isi propune sa devina platforma nationala de constientizare si informare asupra nevoii de a recicla. Isi propune sa implice atat publicul larg, cat si autoritatile, companiile si ONG-urile.

“Reciclarea este un pas important pentru ca noi toti sa avem un viitor mai bun. Reducerea consumului resurselor vitale, reciclarea deseurilor, reducerea poluarii si impadurirea sunt obligatii pe care le avem fata de natura, fata de noi insine, dar mai ales fata de copiii nostri care mostenesc o Planeta in dificultate. Educarea si constientizarea sunt mijloacele prin care putem atinge aceste obiective vitale. Sper ca Miscarea de Reciclare sa cuprinda toata Romania”, declara ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, cu prilejul lansarii campaniei.

Miscarea de Reciclare a debutat la inceputul lunii iunie, ocazie cu care Televiziunea Romana a fost colorata in verde. Vreme de sase saptamani, caravana Miscarii de Reciclare a trecut prin Galati (20 iunie), Iasi (27 iunie), Targu Secuiesc, la Festivalul Moto (03-05 iulie) si Cluj (11 iulie).

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente