Inca o amenda de 100.000 de lei pentru firma care a distrus aria de protectie speciala avifaunistica Magura Odobesti

Inca o amenda de 100.000 de lei pentru firma care a distrus aria de protectie speciala avifaunistica Magura Odobesti

Sanctiunea a fost aplicata de Garda de Mediu pentru ca firma care a facut lucrarea nu vrea sa readuca suprafata la forma initiala.
Comisarii Garzii Judetene de Mediu Vrancea au fost recent in zona Magura Odobesti, cel mai inalt deal subcarpatic din Romania, pentru a vedea daca S.C. Egnatia Rom SRL Bucuresti a refacut dealul in care a intrat cu buldoexcavatorul in vederea pregatirii terenului pentru montarea unei antene de telefonie mobila in urma cu citiva ani. Surpriza sau nu dealul arata inca la fel, ca si cumar fi fost bombardat iar firma Egantia nu da semne ca ar vrea sa repare ce a stricat, asta desi institutia de control ii impusese ca masura aducerea zonei la forma initiala.

Pentru prejudicul creat mediului inconjurator firma de constructii utilitare pentru electricitate si telecomunicatii GNM a aplicat o sanctiune de 100.000 mii lei. Vazind ca a trecut atita vreme si starea lucrurilor a ramas neschimbata comisarii au mai aplicat inca o sanctiune de aceeasi valoare. „Firma nu a realizat masura privind refacerea cadrului natural cu readucerea zonei din imediata vecinatate a cotei 996 si a suprafetelor afectate din josul pantei «Aria de protectie speciala avifaunistica Magura Odobesti», la starea initiala, prin restabilirea conditiilor antrioare producerii prejudiciului, cu aplicarea principiului «poluatorul plateste»”, transmit comisarii de la Garda de Mediu. Egnatia are obligatia de a reface cadrul natural distrus, adica acoperirea sapaturilor facute, insamintarea cu iarba si plantarea cu arbori din speciile distruse – fag, mesteacan, salcie capreasca, pin negru si paltin de munte. „Avind in vedere «importanta» cu care sint tratate sanctiunile legale date de de comisari in mod repetat firma a primit amenda maxima”, a declarat Aurel Cristian, prim-comisar al Garzii de Mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *