Incalzirea globala, resimtita in urmatorii 40 de ani – studiu

Incalzirea globala, resimtita in urmatorii 40 de ani - studiu
Incalzirea globala, resimtita in urmatorii 40 de ani – studiu

Temperaturile medii anuale vor incepe sa creasca semnificativ in urmatorii sapte ani in zonele tropicale, iar, la nivel mondial, in mai putin de 40 de ani, daca nu se face nimic pentru oprirea incalzirii globale, arata un studiu recent.

De asemenea, pana la sfarsitul secolului, temperaturile medii lunare vor fi mai ridicate decat orice record inregistrat din anii 1860 pana in prezent, potrivit raportului publicat in revista Nature si condus de Camilo Mora, cercetator la Universitatea din Hawaii, noteaza CNN.

Efectele incalzirii globale vor fi resimtite mai intai in climatele tropicale, iar media valorilor termice anuale va creste peste recordurile istorice in Manokwari din Indonezia, in 2020, conform unei harti care insoteste studiul.

Incalzirea globala, un fals? Ce se intampla cu planeta noastra

Acelasi lucru se va intampla in Ciudad de Mexico in 2031, in Orlando in 2046, iar un an mai tarziu in Washington si New York. „Rezultatele ne-au socat. Schimbarile se vor arata in curand. In timpul generatiei mele, orice climat cu care ne-am obisnuit pana acum va fi doar o amintire”, a precizat Mora.

Potrivit cercetarii, temperaturile anuale vor depasi constant recordurile istorice pana in 2047 daca nu sunt depuse eforturi pentru oprirea incalzirii globale.

Asemenea schimbari pot fi amanate inca 20 de ani de acum incolo daca efectul de sera produs de emisiile de gaze este stabilizat, sustin specialistii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *